Mithatpaşa İlköğretim Okulunda “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitimi” verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNİCEF’ in girişimleriyle oluşturulan İl Çocuk Hakları Komitelerinin bir halkası olarak Türkiye’ de Soma’dan sonra ikinci olarak kurulan İskenderun İlçe Çocuk Hakları Komitesi Mithatpaşa İlköğretim Okulunda “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitimi” ni 17 Suriyeli ve 13 Türk öğrenciye verdi.

3-6 Eylül 2015 tarihlerinde İzmir’ de gerçekleştirilen “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi” programına katılan 2 Türk, 2 Suriyeli çocuğun verdiği eğitimde; birlikte yaşama kültürünü geliştirilmesinin önemine ve farklı kültürlerin bir çatışma ortamı yaratmadığına; aksine zenginliğe kaynak yarattığına vurgu yapıldı. Hem Suriyeli hem de Türk çocuklar karşılaştıkları sorunlardan bahsederek dil, din ve ırk farkının kardeşliğe engel olmadığının güzel bir örneğini sergilediler.

18 Şubat 2016’da gerçekleştirilen eğitime Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İNCE, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz BALAMAN ve UNİCEF Türkiye temsilcisi Nilgün ÇAVUŞOĞLU katılım sağladı.

iskenderun haber (2) iskenderun haber (3) iskenderun haber (1)