Büyükşehir ve İtü İşbirliğinde Hatay’ın Ulaşım Problemlerini Çözüme Kavuşuyor

Vatandaşlardan gelen hizmet taleplerine yine vatandaşlardan gelen fikirleri dikkate alarak çözümler üreten HBB, İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ile ortaklaşa yürüttüğü ‘’ kapsamında bugüne kadar yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.
HATAY’IN ULAŞIMI, HATAYLILARIN GÖRÜŞLERİYLE DÜZENLENECEK
HBB, Hatay genelinde günlük ulaşım davranışlarını belirlemek ve bu bağlamda oluşturulacak Ulaşım Master Planı dahilinde kent ulaşımına karmaşadan uzak modern bir düzen kazandırmak üzere 12 bin hanede 48 bin vatandaşı ile yüz yüze görüşmeyi planlıyor.

24 Şubat Çarşamba günü başlayacak ve 2 ay sürecek hane halkı anketleri ile vatandaşların kişisel bilgilerinin yanı sıra; gün boyu yaptıkları yolculuklar, taşıt ve bisiklet sahipliği, yapılan yolculukların başlangıç ve bitiş noktaları, yolculuk amaçları, kullanılan ulaşım türleri ve yolculuk süreleri hakkında bilgilertoplanacak.

2 AY İÇERİSİNDE 48 BİN KİŞİ İLE YAPILACAK ANKETLE BİLİMSEL ÇÖZÜMLER ÜRETİLECEK

Hane halkı anketlerine ek olarak, Hatay il sınırından giriş-çıkış yapan sürücüler ile ilgili ulaşım bilgilerini toplamak için sürücü anketleri, yaya yoğunluğu yüksek olan yollar üzerinde yaya anketleri, otopark ve yol üstü parklanma yapılan yollar üzerinde otopark kullanıcı anketleri ve toplu taşıma terminallerinde yolcu sayım ve anketleri de yapılarak ulaşımda geleceğe dönük kalıcı bir çözüm geliştirilmeye çalışılacak.
HBB, yapacağı bu anketler sonucunda elde edeceği bilimsel veriler ile Hatay’ın ulaşım sorunlarına acil ve etkili çözümler üreterek geleceğin ulaşım sistemlerini planlayacak ve vatandaşlarının ulaşımlarını rahat ve güvenli şekilde gerçekleştirmelerinin yolunu açacak.

ulaşım (1) ulaşım (2) ulaşım (3) ulaşım (4)

Önceki İçerikAltyapı Koordinasyon Merkezi Toplantısı Gerçekleşti
Sonraki İçerikEko-Tim Öğrencileri Çevre Koruma Derneğini Ziyaret Ettiler