İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, “Odamız 2.Kez Akredite oldu”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda söz alan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO’nun akredite olduğunu söyledi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ikinci kez akredite olduğunu belirten İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, yaptığı konuşmasında, “Bugün sizlerle odamızın ikinci kez akredite olmasının sevincini paylaşmak istiyorum. Değerli Meclis üyesi arkadaşlarım, odamızın akreditasyon sürecini anlatmadan önce, sizlere akreditasyon hakkında genel bilgiler vermek istiyorum.

Akreditasyon sisteminin ana gayesi; oda ve borsalarımız arasında kalite anlayışının yerleştirilmesi, oda ve borsa sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının artırılması, hizmet türlerinin ve kalitesinin iyileştirilmesi olarak ifade edilebilmektedir. Özetle akreditasyon, oda ve borsaların 5 yıldızlı hizmet verebilmesi amacıyla Avrupa Oda Borsa sistemine uyum sağlaması olarak belirtilebilmektedir. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; Avrupa Birliği Ticaret Odaları ve İngiltere Ticaret Odası işbirliğiyle İngiltere ve Almanya Oda Sistemlerinin en iyi uygulamalarının alınarak, 2001 yılında oda akreditasyon modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürütmüştür” dedi.

İTSO’nun; ilk olarak 2012 yılında 8. Dönem akreditasyon döneminde akredite olan odalar arasında yer aldığına dikkat çeken İTSO Başkan Yardımcısı muhsin Yeter,. “Odamızın tüm birimleri; 4 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yetkilendirilmiş Türk Loydu Akreditasyon Denetçisi Oğuz Aksu tarafından yeniden denetlenmiş olup, denetim olumlu sonuçlanmıştır. Denetimin sonuçlanmasının ardından, 3 Şubat 2016 tarihinde 11. Dönem Akreditasyon Sertifika törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gelen davet ve Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Sayın Halim Mete’nin de katılımlarıyla TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilmiştir. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmasında, ülkemizin genel durumuna ve ekonomiye yönelik bilgilere değinmiştir.

Ayrıca; TOBB Camiası içerisindeki toplam 365 adet oda ve borsa olduğunu, bu oda borsalar arasında akredite olanların sayısının 224’e ulaştığını ve bu durumun büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etmiştir.Törende yapılan konuşmaların ardından, yenilenen akreditasyon sertifikamız; Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanımız Sayın Servet Ugutmen ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edilmiştir.Bu vesileyle, akreditasyon çalışmasında emeği geçen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve oda personellerimize teşekkürü bir borç bilirim. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” Diye konuştu.

itso meclisi (1) itso meclisi (2)

Önceki İçerikHatay Oruğu Kapılarını Dünyaya Açıyor
Sonraki İçerikYazar Tarık Uslu Gülen kolejinde konferans verdi