Başkan Seyfi Dingil ,Kaldırımları Otoparka Çevirttirmeyeceğiz

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ana caddeler üzerindeki kaldırım işgali denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda yayalar için ayrılan kaldırımların üzerini adeta otopark haline dönüştüren sürücüler hakkında cezai işlemlere başladı. Kaldırımlarda yürüyecek alan bulamayan yaya vatandaşların şikayetlerini değerlendiren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili çalışmalarını arttırdı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kaldırımların vatandaşlara ait olduğunu ve kaldırımların otopark haline dönüştürülmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Zabıta ekiplerimiz bu konuda kaldırım işgallerinin önüne geçmek için sık sık denetim yapacak. Son günlerde bununla ilgili olarak çok sayıda şikayet almaktayız.

Kaldırımlar vatandaşlarımızın kullanım alanlarıdır. Bu alanlara gerek esnafımızın eşya koyması gerekse araç parkının yapılması doğru değil. Bu durumun önüne geçmek için periyodik olarak kontroller yapılıyor. Buna rağmen işgaller devam ettiğinde yasal işlem uyguluyoruz. Şehrimizde araç sürücülerimizin kaldırımlara araçlarını park etmemelerini istiyoruz. Kaldırımların gerçek sahiplerince kullanılması için esnaflarımızın ve araç sahibi vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. Zabıta ekipleri kaldırım üzerine park etmiş araçları tek tek fotoğraflayarak kabahatlar kanununa göre cezai işlem uyguluyor.

K1 K2 K3 K4