Şehir Tiyatrosu Çocukları Tiyatro İle Buluşturarak Sevgi Aşılıyor

Hatay genelinde öğrencilerle buluşarak sahne performansları ortaya koyan HBB Şehir Tiyatrosu bu kez Türk Eğitim Derneği(TED) Hatay Koleji ev sahipliğinde Ahmet Önel’in yazdığı, HBB Şehir Tiyatrosu’nın başarılı sanatçısı Süheyla Koçak’ın yönettiği ‘Becerikli Kanguru’ adlı oyunu Ballıöz İlkokulu, Şehit Türkmen İlkokulu ve Çınarlı İlkokulu öğrencilerinin mutluluğuna vesile oldu.

KOÇAK: HİÇ TİYATRO İZLEMEMİŞ ÇOCUKLAR İLE BULUŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Ormanda yaşanan bir dostluk hikayesinin anlatıldığı oyunda, çocuklar sevimli hayvan kostümleri giyen HBB Şehir Tiyatrosu oyuncularının neşeli müzikler eşliğindeki sahne performansı ile unutamayacakları bir gün geçirdi. Hatay’da tiyatro izlemeyen çocuk kalmaması hedefiyle çalıştıklarını kaydeden HBB Kültür, Sanat ve Tiyatro Şube Müdürü Vejdi Koçak, “Hatay’ın her ilçesine gideceğiz. Hiç tiyatro izlememiş çocuklar ile buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Onlara tiyatroyu tanıtıyor ve sevdiriyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Çocukların mutluluğu bizim için her şeyden önemli” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK KURALLARINI ANLATAN OYUNUMUZLA ÇOK YAKINDA ÇOCUKLARIN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”

HBB’nin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği projelere de değinen Koçak, “Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa olarak trafik kurallarını anlatan bir oyun hazırlıyoruz. Böylece çocuklara kuralları eğlendirerek öğreteceğiz. Bu hazırladığımız oyun her hafta Salı günü bir ilçede sahnelenecek” dedi.

GEZGİN: TİYATRO İZLEMEYEN ÇOCUK KALMAYANA KADAR HATAY’IN HER KÖŞESİNDE OLACAĞIZ

Sahnede harikalar yaratan sanatçılar adına oyunun bitiminde konuşan HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarından Ali Gezgin, “Bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda olan ve bizi sizlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, böyle bir organizasyonda emeği geçen ve bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan TED Hatay Koleji Müdürü Tuncay Göksu’ya, Müdür Yardımcısı Güneş Daraoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugünün küçüğü yarının büyüğü ve geleceğimizin teminatı olan sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonraki oyunlarımızla da sizlerin karşısında olacağız. Şehir tiyatromuz Hatay’da tiyatro izlemeyen çocuk kalmayana kadar Hatay’ın her köşesinde olacak” şeklinde konuştu.

TED KOLEJİ YÖNETİCİLERİNDEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

TED Hatay Koleji Müdürü Tuncay Göksu, öğrencileri eğlendiren oyunu çok beğendiğini vurgulayarak, HBB Şehir Tiyatrosu oyuncularına ve Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti. Tiyatro gösterimi, HBB Şehir Tiyatrosu oyuncularının tiyatrosever çocuklara balon hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirmesiyle noktalandı.

12736028_10153961320366602_164520722_n IMG_6401 IMG_6660