Cemevi Başkanı Fatmaoğulları: Okullarda Arapça okumak önemli bir kazanımdır

Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatmaoğulları seçmeli ders tercih uygulaması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında öğrenci velilerinin çocuklara Arapça dersinin okutulması için tercih etmeleri konusunda çağrıda bulunarak anadil eğitiminin önemine vurgu yaptı.
Cemevi Derneği Başkanı Fatmaoğulları açıklamasında şöyle dedi; “Toplumun kendi dilini konuşması, yazması, okuması ve yaşatması demokrasi literatüründe en önemli uygulamalardan bir tanesidir.
Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl Ülkemiz geneline yeni bir uygulama getirildi. Öğrenciler 2016 – 2017 ve gelecek yıl için geçerli olmak üzere seçmeli ders tercih edebilecek. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarda okuyan öğrencilerin 19 Şubat (yarın) Cuma gününe kadar seçmeli ders tercih haklarını kullanabilecekler. Ders tercih dilekçesinde Arapça dersi de yer almaktadır. Çocuklarımız, yeni getirilen seçmeli ders uygulamasıyla Anadilimiz Arapça dersini resmi statüde okuma hakkına sahip olduk ve dilimizin var olması ve yaşatılması adına önemli bir kazanımdır.

Öğrencilerimiz Anadilimizi okul çağında Anadilimizi konuşup, okuyup ve yazmaları gelenek, görenek ve kültürümüzün yaşamasına büyük bir katkı sunacaktır.
“Çocuğum Arapça konuşursa okuldaki başarısı azalır” mantığı yanlış aynı zamanda bilime aykırı bir yaklaşımdır. Tam tersi Çocuğun iki hatta daha fazla farklı dilleri konuşması, yazması ve zeka düzeyinin üst seviyelere çıktığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Bu nedenle öğrenci velilerimizin çocuklarının geleceğine gösterdiği hassasiyeti anadilimiz Arapça toplumumuz genelinde var edilmesi, yaşatılması ve gelecek nesillerimize taşınması konusunda tarihi fırsatı değerlendirmelerini bekliyorum.”

12400832_1012678585456971_6674649215914476020_n