Baykal Sonunda İçindeki Mezhepçi Zehrini Kustu

İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği (AKAD) başkanı Nihat Yenmiş, bir televizyon programında, canlı yayın sırasında yaptığı bir açıklamadan dolayı CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’a çok sert bir yanıt verdi. Deniz Baykal’a yönelik yapılan yazılı basın açıklamasında, Baykal’ın içindeki mezhepçi zehri nihayet kustuğunu, laiklik ve ehlibeyt İslam inancındaki tüm CHP seçmenlerini sırtından bıçakladığını vurguladı.

AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, açıklamasında şunları ifade etti;

“CNN-Türk televizyonundaki “Tarafsız Bölge” adlı programına gazeteci Ahmet Hakan “TARAFLI” bir siyasiyi konuk etti. CHP eski genel Başkan’ı ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ı. Kendisine yöneltilen” Halep ve Azez” ile ilgili soruya verdiği yanıt, ekran başında bizleri şoke etti. Yanıtı: “Halep Sünni bir şehirdir. Orası Rusların desteğindeki Nusayri – Şii kuşatmasına terk edilemez.” Bu zat içindeki mezhepçi, ayırımcı zehrini nihayet ilerlemiş yaşında kustu. Bu yanıtı ile kendi seçmen kitlesinin çoğunu oluşturan Ehli Beyt, İslam inancına bağlı Alevlere bir ihanet örneğidir.

Güneyde yaşayan Aleviler olarak CHP’ye olan bağlılığımızın ve bu partiye oy vermemizin temel nedeni LAİKLİK İlkesine bağlılığımızdandır. Biz Aleviler, CHP’yi, Atatürk’ün mirası olan bu İlkeyi ciddi bir şekilde savunan ve bu İlkeye bağlı siyasi zihniyetin temsilcisi olarak gördük. Ve bu düşünceyle hep oy verdik. Aslında bu ilke Sünniliğin de güvencesidir.Türkiye’nin Sosyal ve Laik çehresinin sigortası olan Alevilere vurulacak en büyük darbe, bilinçli seçmen olan bu kitleye kendi partilerinden gelmektedir. Yıllarca partinin genel başkanlığını yapmış ve aslında kullanım süresi dolmuş bir eşya gibi tarihin çöplüne atılması gerektiğine inandığımız bu zatın çirkin ifadeleriyle CHP’den gelmektedir..Bizler, desteğimizi alan CHP’deki tüm siyasi aktörlerin bu şahsın CHP’den İHRACI için disiplin kuruluna verilmesi için gereken girişimde bulunmalarını bekliyoruz.

Bu tavır partinin bu zatla ayını görüşte olmadığının göstergesi olacaktır. AKAD olarak mezhepsel saldırılara uğramamız alışmadığımız bir olay değildir. Ve bizler bu saldırıları hiç bir zaman muhatap alıp yanıtlama veya tepkimizi kamuoyuyla paylaşma gereği bile duymadık. Çünkü tarihimizde bu örnekler hep vardı. Şimdi var ve gelecekte hep olacaktır… Ancak Alevilerin destek olduğu bir siyasi hareketin en önemli ağzının bunu söylemesi, SEZAR-BRÜTÜS ihanetinin tarihi bir tekerrürünü ortaya koyması yönünden çok manidardır. Acaba CNN-Türk bu programına zamanlamayı yaparken zorlandı mı?”

NİHAD YENMİŞ

Önceki İçerikAyrıştırıcılık Barışa Katkı Sağlamaz
Sonraki İçerikCemevi Başkanı Fatmaoğulları: Okullarda Arapça okumak önemli bir kazanımdır
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.