Ayrıştırıcılık Barışa Katkı Sağlamaz

CHP Eski Genel Başkanı ve halen partimizin Antalya Milletvekili olan Deniz BAYKAL’ın 15 Şubat akşamı KATILDIĞI CNN Türk’te yayınlanan TARAFSIZ BÖLGE isimli televizyon programında yaptığı mezhep vurgulu konuşmasını üzülerek dinledik. Deniz BAYKAL’ın sarf ettiği cümleler partimizin deneyimli bir siyasetçisi olarak kendisine yakışmamıştır.

CHP din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın her kesimin partisi olarak, insan hak ve hürriyetlerine saygılı uluslararası hukuku gözeten bir partidir. Elbette Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olarak CHP, devletin ve milletin yüksek menfaatini gözeten bir konumdadır.

Ancak Deniz BAYKAL’ın ifadelerinde geçen ‘’Halep Sünni kentidir, Şii kuşatmasına teslim edilemez’’ şeklinde ifadelere katılmak mümkün değildir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir şehri Sünni-Şii ya da başkaca şekilde ayırmak CHP’nin temel ilkelerinden biri olan laikliğe uygun düşmeyecektir.

Yine aynı konuşma içerisinde ‘’ Azez-Halep hattını açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum” şeklindeki düşüncesi partimizin ve ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün ‘’Yurtta barış Dünya da barış ’’ duruşuna da, partimizin barış yanlısı çizgisine de yakışmamıştır.

Geçmişten devraldığımız düstur ve kararlılıkla barışı, hukuku, eşitliği ve laikliği savunmaya devam edeceğiz. Bu ilkelerden taviz verenler ya da sapanlar partili arkadaşlarımız da olsa karşılarında olacağız.

CHP, ülkesini sarsılmaz bir imanla seven milyonların partisidir. Dış politikadaki yanlışlara parmak basmamız nedeniyle telaşa kapılan çevrelerin vatanseverliğimizi sorgulamasına izin vermeyiz. Tam bu noktada partili bir arkadaşımızın bu yanlışa çanak tutacak şekilde beyanlarda bulunması partimizce kabul görmemiştir.

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekilimiz Deniz BAYKAL’ın partimizin ilke ve çizgisine yakışmayan konuşmalarını üzüntüyle karşıladığımızı düşünce ve duygularını paylaşmadığımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

DSCF9313

Önceki İçerikEğitime yapılan yatırım Geleceğe yatırımdır
Sonraki İçerikBaykal Sonunda İçindeki Mezhepçi Zehrini Kustu