Akim, Hataylıların Sesi Oluyor

Ak Parti Genel Merkezi tarafından vatandaşla daha yakın olabilmek, varsa sorunlarını dinleyip çözümler üretebilmek aynı zamanda milletvekilleriyle parti birimleri arasında sağlıklı iletişim sağlamak amacıyla 81 ilde kurulan Ak Parti İletişim Merkezi (AKİM) 1 Ocak tarihinden itibaren Hatay’da da hizmet vermeye başladı.
Ak Parti İl Başkanlığı bünyesinde 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle hizmete başlayan Ak Parti İletişim Merkezi’nde (AKİM) çalışanlar, vatandaşları daha yakından dinleme, taleplerini alma, varsa ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçların giderilmesi konusunda yardımcı oluyor.
5 PERSONEL 7/24 HİZMET VERİYOR
Ak Parti Hatay İl Başkanlığı bünyesinde hizmet veren AKİM’de 5 personel görev yapıyor. Bu personel 7/24 çalışma esası anlayışına göre hizmet verirken, bu ekip aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, AKİM’in kurulma amacını şöyle anlattı; “Halkımız ile bakanlıklarımız, milletvekillerimiz ve partimiz birimleri arasındaki iletişimi sağlayan, vatandaşlarımızı yaptıkları müracaatların sonucu konusunda bilgilendiren bir halkla ilişkiler modelidir. “Koşulsuz Vatandaş Memnuniyeti” ilkesiyle çalışan AKİM, 81 ilimizde örgütlüdür.Hatay ilimizde Ocak 2016 tarihinden itibaren aktif bir şekilde siz değerli Hatay halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. AKİM, ülkemizde bugüne değin hiçbir siyasi parti tarafından uygulanmayan bir halkla ilişkiler modelidir, vatandaşlarımız merkezi yönetim ve parti ile ilgili dilek/şikayet, talep veya önerilerini, telefon veya bürolarımıza kişisel başvuru ile AKİM’e iletmekte ve tüm başvurular bu amaçla geliştirilen özel bir yazılım üzerinde çalışan veritabanına kaydedilmektedir, AKİM aracılığıyla vatandaşlarımız tüm dilek, şikayet, öneri, talep ve eleştirilerini, ilgili kamu kurumlarına AK Parti Yöneticilerine iletebilmektedir, Başvurular ilgili kurum, kişiler nezdinde görevlilerimizce takip edilip, başvuru sahibine alınan sonuç iletilmektedir. Böylelikle AK Parti ile tüm vatandaşlarımızın doğru ve eşit şartlarda ve çift yönlü iletişim kurması sağlanmaktadır. Türkiye’de siyasi partiler, ağırlıklı olarak seçim dönemlerinde toplumla yoğun iletişim kurmaktadır.”
SEÇMENLE PARTİ İLETİŞİMİNİ GÜÇLENDİRMEK ANA HEDEF
AKİM’in ana amaçlarından bir diğerinin seçmenlerle parti arasında bir köprü vazifesi görmek olduğunu aktaran Başkan Ahmet Atıç; “Seçmenlerin herhangi bir gerekçeyle siyasi partilere rahatça ulaşması için parti teşkilat mensupları ile kişisel tanışıklığının bulunmasının yararlı olduğu kanaati yaygındır. Bu kanaat, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı düşüncesine sebep olmaktadır, Her iki durumda bir partinin halkla ilişkileri açısından yanlıştır ve seçmen sadakatini zayıflatmaktadır, Bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla, parti ve mensuplarıyla doğrudan bir ilişkisi olmasa da “bütün” vatandaşların her istedikleri zaman partiye ve hükümete yönelik dilek, şikayet, talep veya önerilerini iletebilecekleri bir kanal olarak AKİM kurulmuştur. AK Parti Hatay Akim ekibimiz 5 kişiden oluşmaktadır. Vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmek için AKİM ekibimizle sabah erken saatlerden başlayarak gece geç saatlere kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. AK Parti Hatay Akim ekibimiz vatandaşlarımızdan gelen talep, öneri, iş başvurusu, şikayetleri kayıt altına alıp vatandaşımıza geri dönüş yapma hizmetinde bulunmaktadır. AK Parti Hatay Akim ekibi olarak hastanede yatan hastalarımızı, yeni çocuk sahibi olan ailelerimizi, üyelerimizin doğum günlerinde arayarak onların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Akim ekibimiz tüm Hatay ilimizdeki üyelerimizi arayarak üyelerimizin hal hatırlarını sordu. 1 Ocak’tan bu yana Akim ekibimiz tam 10 bin 234 üyemize ulaşmıştır.”
GENEL MERKEZ ÜYELERİ AKİM’İ ZİYARET ETTİ
Öte yandan Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısı için Hatay’a gelen Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, Ak Parti Bölge Koordinatörü Sıtkı Güvenç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’den oluşan bir ekip AKİM Hatay Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gördü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal çağrı merkezine gelen aramalara cevap vererek vatandaşların sorunlarını dinledi.

akim (4)

Önceki İçerikŞehit Ve Gazi Çocukları Yararına Düzenlenen Yöresel Ürünler Sergisi’ne Büyük İlgi
Sonraki İçerikŞehir Tiyatrosu Çocukları Tiyatro İle Buluşturarak Sevgi Aşılıyor