İskenderun’da Kentsel Dönüşümün Başlayacağı Yerler Belli Oldu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentin geleceğini yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesinde önemli aşamaları geride bıraktıklarını belirtti. İskenderun’un yarınları için çok önem verdikleri kentsel dönüşümde sona yaklaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek konu üzerindeki hassasiyetini sürdürüyor. Başkan Seyfi Dingil, hızla gelişen ve büyüyen şehirde sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değişimleri görmemezlikten gelemeyiz diyerek kentsel dönüşümün aslında İskenderun için bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Bu tür değişimleri görmeden atılacak her adım, yeni sorunları da beraberinde getirecektir diyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil sözlerini şu şekilde tamamladı ; “İskenderun için çok önem verdiğimiz kentsel dönüşümü kısa zamanda başlatıyoruz. Numune ve Pınarbaşı mahallelerinde çalışmalar tamamlanmak üzere. Öncelikle buradan başlayacağız. Tapulu hak sahiplerine % 2’lik artırım ile birlikte süreç tamamlanacak. Ve eski sebze hali alanı üzerinde yaklaşık 550 konutluk kentsel dönüşüm inşaatı başlayacak. Böylelikle İskenderun’lu vatandaşlarımızın evleri depreme dayanıklı hale gelecek.

Yenilenen evlerinin değeri en az 2,5 kat artacak. Muhtemel bir depremde evlerinde güvenle oturabilecekler. Çocuklarını daha güvenli, daha değerli yaşanabilir bir ev ve çevre bırakacaklar. En önemlisi mülkleri tapulanacak ve ömrü en az 60 yıl daha uzamış olacak. Bütün bunlar değerlendirildiğinde kentsel dönüşüm bir zorunluluk oluyor”dedi.

K1 K2 K3 KENTSEL

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Yaşamın Her Alanında Var
Sonraki İçerikOp. Dr. Ali Çay’dan Mide Tümörüne Başarılı Operasyon