Hanife Uysal Ortaokulu Açıldı

Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Hakkı Ünal, H. Volkan Köksal, Fahrettin Göncü, Bilal Bozdemir, Amasya Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal, hayırsever iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antakya Nedime Keser halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca yaptığı konuşmada, Hayırsever İş Adamı Ali Uysal’ın okula annesinin ismini vermiş olmasının ayrı bir güzellik olduğunu belirterek, ‘’ İnşallah merhum Hanife Uysal’ın sevap defteri bu okul açık olduğu sürece işlemeye devam edecektir. Bir evladın annesine veya babasına yapabileceği en güzel iyilik de herhalde bu olsa gerektir. Bu yönüyle Ali Bey’e teşekkür etmek istiyorum. ‘’ dedi.

İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise İskenderun’un, çevrenin ekonomik, kültürel ve bilim merkezi olarak geniş bir alana hizmet vermekte olduğunu belirterek, ‘’Bu hizmetlerin çok geniş bir seviyesi coğrafi konumla beraber yöremizdeki değerli iş adamlarının kamuyu hep beraber desteklemelerinden kaynaklanmaktadır. Bunun en somut örneklerinden bir tanesi de değerli iş adamamız Ali Uysal’ın yaptırmış olduğu bu okuldur. Bu boyutuyla bakıldığı zaman üniversitemizin de faaliyete girmesi neticesinde inanıyorum ki İskenderun Körfez Bölgesi eğitim, kültür ve finans merkezi olacaktır. Bu da çok değerli iş adamlarımız, sanayicilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının ciddi katkıları ve emeğiyle bu seviyeye gelmiştir.’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise okul hakkında bilgiler verdi. Karahan, ‘’ İnşaata 20.06.2014 tarihinde başlanmış ve inşaat 08.02.2016 tarihinde tamamlanmıştır. Arsamız 2510 metrekaredir. İnşaat taban alanı 656 metrekare, toplam inşaat ise 3281 metrekareden oluşmaktadır. Okul binamız dört katlı olup öğretmenler odası, memur odası, rehberlik odası, laboratuvar, veli görüşme odaları ve 24 derslikten oluşmaktadır. Burada daha önce Kurtuluş Ortaokulu 744 öğrencisi ile 18 derslikte eğitim ve öğretimini sürdürmekte idi. Yan taraftaki Kurtuluş Ortaokulu eski binası yine hayırseverimiz Ali Uysal tarafından onarılacak ve binamız eğitim hizmetlerinde kullanılmaya devam edilecektir. ‘’ dedi.

1 2 11 12 14