İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde Çalışmalar Göz Doldurdu

İskenderun’da bayanları sosyal hayatta zirveye taşıyan İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri’ne gösterilen ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Kadınlar çeşitli mahallelerde açılan Kültür Merkezlerinde hünerlerini gösterme imkânı buluyorlar.

Şehir genelinde mahallelerde bulanan İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri, İskenderun’lu kadınların hoş vakit geçirmelerine, ilgi alanlarına göre eğitim almalarına ve kazanç sağlamalarına imkân sağlayarak kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine yardımcı oluyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, merkezde verilen eğitimlerin kadınların boş zamanlarını değerlendirmeleri adına çok faydalı olduğunu söyleyerek, “kadın kültür merkezlerimiz göz nuru yerlerimiz. Orada alın teri var, emek var, sabır var.

Buralarda eğitim gören kursiyerimize öğretmenlerimiz tarafından çeşitli kurslar veriliyor. Verilen kurslarla birlikte kendilerini geliştiren kursiyerlerimiz burada öğrendikleri bilgilerle ürettikleri ürünleri satarak kendilerine gelir elde edebiliyorlar. Boş zamanlarını değerlendirmek, kendisini geliştirmek isteyen herkesi Belediyemiz bünyesinde bulunan Kadın Kültür Evlerine bekliyoruz” diye konuştu. İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Evlerinde verilen kursların arasında en çok ilgiyi takı, örgü ve çeşitli el sanatları işleri görüyor.2015 yılı içerisinde toplamda 674 kursiyer başarıyla eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

k 3 k1 k2 k4 (1) k5

Önceki İçerikHatay’da Terörist Yakalandı
Sonraki İçerikBisikletliler Derneği’nden Başkan Savaş’a Nezaket Ziyareti