”Yaşihhare Misrür Hassün” sinema filmi gülmekten kırdı geçirdi

Teşekkürler Başkan Culha’ya

Arsuz Belediyesi sosyal belediyecilik bilinciyle yaptığı çalışmalar kapsamında, sosyal medyada yayınlanan kısa Arapça skeçleriyle herkesin beğenisini kazanın Mınnına Vine ekibinin ilk komedi filmi “Yaşihhare Misrür Hassün” ile Arsuzluların yüzünü güldürdü. Tolga Antakya’nın Mısrür, Meriç Gültekin’in ise Hessün karakterini canlandırdığı, Arapça’nın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken ve Hatay kültürünü anlatan film Arsuz’da iki ayrı mahallede, dört ayrı seansta eş zamanlı olarak gösterime girdi. 7’den 77’ye her yaş grubunun birlikte sinema izleme keyfini yaşadığı film Arapça esprilerle ve skeçlerle izleyicilere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Filmin oyuncularının da katıldığı, Özel İkem Koleji ve Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi olmak üzere gerçekleşen iki ayrı galada Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, anne ve babalara çocuklarına dil öğretmeleri çağrısında bulundu.
“Dil bilmek, büyük bir kazanımdır”
Dil bilmenin önemine, özellikle bölgemizdeki kuşaklar arasındaki iletişim kopukluğundan örnekler vererek dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hepimizin yakinen takip ettiği ve zevkle izlediği Mınnına Vine ekibinin sosyal medyadaki Arapça skeçlerini beğenerek izliyorum. Onların bir Arapça film çalışmaları olduğunu duyduk. Bu vesileyle hem onları tebrik etmek, hem güzel çalışmalarından sizleri de haberdar etmek, hem de filmi beraber izlemek üzere bir aradayız. Sadece Arapça değil, dil bilmek büyük bir kazanımdır. Kuşaklar arasındaki irtibatı sağlamak adına veya bir önceki neslin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak adına özellikle coğrafyamızda Arapça bilmek lazım. Bölgede insanların yüzde 70-80’i iyi Arapça konuşuyor. Ama bu konuda gençlerimiz çok zayıf. Ben burada, ebeveynleri suçluyorum. Coğrafyamızda bu konuyla ilgili çok fazla iletişim kopukluklarına çok şahit oluyorum. Torunlar neneleriyle konuştuklarında birbirlerini anlayamıyorlar. Bölgemizin yöremizin kültürünü, örf ve adetlerini korumak ve bir sonraki kuşağa taşımak adına çocuklarınıza Arapça öğretin. Ne kadar çok dil, o kadar çok zenginliktir. Bu da çocuğunuzun zekasına ve başarısına, kültürümüze ve geleceğimize de olumlu katkılar sunacaktır” dedi.
“Gençlerimiz üretecek, biz paylaşacağız”
Belediye olarak gençlere ve fikirlerine önem verdiklerini söyleyen Başkan Culha, “Arsuz Belediyesi olarak belediyeciliğin teknik ve rutin hizmetten ibaret olmadığını geldiğimiz günden itibaren uyguluyoruz ve sosyal belediyecilik anlayışımızdan yola çıkarak sürekli kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler gerçekleştirerek, bunları halkımızla birlikte yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Belediye olarak gençlere, gençliğe ve fikirlerine de çok önem veriyoruz. Sürekli gençleri izliyoruz ve sürekli yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Gençlerimiz, gerek sanatsal, gerek kültürel, gerek sportif, gerek sosyal projeler ürettikçe de hepsini sizlerle paylaşmak için sürekli bir arada olacağız. Günümüzde toplumsal olaylara daha duyarlı, daha dinamik genç bir kesim görüyoruz. Bu gençler arasında yer alan ve başarılı çalışmalarını başarılı bir filmle taçlandıran Mınnına Vine ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Culha’ya teşekkür
Arapça öğrenmenin önemine dikkat çekmenin yanı sıra bölgemizdeki mahalle kültürünün de yaşatılması için çektikleri filmin beğenilmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen başrol oyuncular Tolga Antakya ve Meriç Gültekin de, “Arsuz için büyük bir şanstır Başkan Nazım Culha” diyerek, kendilerine verdiği destekten dolayı da teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Nazım Culha da, film ekibine çiçek takdim etti.
Film gösteriminin sonunda da vatandaşlar kendilerine ücretsiz sinema imkanı sunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya ayrıca teşekkür ederek, hem Başkan Culha ile hem de filmin oyuncularıyla fotoğraf çektirdi, selfi yaptı.

gökmeydan (1) gökmeydan (3) gökmeydan (5) gökmeydan (7) IMG_9316 özel ikem koleji (2) özel ikem koleji (3) özel ikem koleji (7)