Melekler, Galatasaray’ı İstanbul’dan Sonra Bu Kez Antakya’da Devirdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) haftanın en kritik maçı olarak gösterilen müsabakada Galatasaray’ı Antakya Kapalı Spor Salonu’nda konuk etti.
Hatay’ın Melekleri, ligde şampiyonluk iddiası bulunan en güçlü rakiplerinden biri olan Galatasaray karşısında sahaya Antakya Kapalı Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran ateşli taraftarının desteğiyle çıktı.
HATAY’IN GURURU MELEKLER, NORMAL SÜREDE YENİŞEMEDİĞİ GALATASARAY’IN FİŞİNİ UZATMADA ÇEKTİ
İlk çeyreğe müthiş bir performansla başlayan Meleklerimiz, 21- 13’lük bir skor avantajı yakaladı ve psikolojik üstünlüğü kazanarak 2. Çeyreğe girdi. Maçın bu çeyreğinde Galatasaray’ın sert savunması karşısında zorlanan Hatay’ın Melekleri, 2.çeyrekte sayı üretme anlamında büyük etkinlik gösteremeyerek 13- 15’lik skorla ilk yarıyı 34- 28 önde kapattı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Hatay temsilcisi, maçın 3. Çeyreğinde üretken bir oyun sergilemesine karşın aynı başarıyı savunmada ortaya koyamayınca son çeyreğe 54- 56 geride girdi. Salonu tıklım tıklım dolduran taraftarının verdiği inanılmaz destekle son çeyrekte oyundaki ağırlığını yeniden hissettiren Hatay’ın Melekleri, 4.çeyreği 14- 12 önde bitirdi ve müsabakanın normal süresini 68- 68 berabere tamamlayarak maçı uzatmalara taşıdı.
Uzatmalara Baş Antrenör Ekin Baş’ın verdiği taktiklerle oldukça soğukkanlı bir şekilde ve kazanacağından emin bir şekilde çıkan Hatay’ın Gururu Melekler, sert savunması ve rakip potaya bıraktığı isabetli atışlarla uzatma devresini 7- 2 önde bitirerek, ligin devlerinden biri olan Galatasaray’ı 75- 70 devirmesini bildi.
13. GALİBİYETİNİ ALARAK 2.LİĞİNİ KORUYAN HBB’NİN MELEKLERİ, LİDERLİK İÇİN FIRSAT KOLLAMAYA DEVAM EDİYOR
Meleklerimiz, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda mağlup ettiği Galatasaray’ı, Antakya Kapalı Spor Salonu’nda da mağlup ederek şampiyonluk iddiasındaki ısrarını bir kez daha ortaya koydu.
Aldığı bu sonuçla ligdeki 13. galibiyetini alan ve ikinciliğini koruyan Meleklerimizde, Natalie Hurst
17 sayı- 7 ribaund- 3 asist, Bahar Öztürk 16 sayı- 9 ribaund- 7 asist ve Katsiaryna Snytsina 16 sayı- 4 ribaund- 4 asistle mücadele etti.
5. mağlubiyetini alan Galatasaray’da ise Jewell Loyd 24 sayı- 4 ribaund- 4 asist ve Jelena Dubljevic 13 sayı- 4 ribaund- 2 asistle oynadı.
BAŞ: GALATASARAY GİBİ GÜÇLÜ BİR TAKIMI DEPLASMANDA VE KENDİ EVİMİZDE YENMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ
HBB Baş Antrenörü Ekin Baş maçtan sonra yaptığı değerlendirme toplantısında, “Başarıyı yakalamayı saha içindeki güzel oyunumuza borçluyuz, Galatasaray ligin güçlü rakiplerinden. Hem deplasmanda hem de kendi evimizde kıyasıya mücadele ederek bu güçlü takımı yendik. Bu bizim için çok gurur verici, aynı zamanda moral kaynağı oldu. Bizleri hiçbir maçta yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

basket (3) basket (4) basket (5) basket (6) basket (1) basket (2)