2016 Emıtt Devam Ediyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda TÜYAP – Büyükçekmece İstanbul’da düzenlenen 4 gün süreli EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) ilimizi turizm elçilerine tanıtımıyla devam ediyor.

70 ÜLKEDEN GELEN 4550 KATILIMCI, YÖRESEL TATLARIMIZLA MEST OLURKEN, KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZE DE HAYRAN KALDI

Almanya, Arjantin, Hindistan, Malta ve Letonya gibi dünyanın çeşitli kıtalarından olan ülkelerin katılımıyla gerçekleşen 2016 EMITT 20. Yıl Özel Garaj Partisi’nde, toplamda 70 ülkeden gelen 4550 turizm elçisi, Hatay’a özgü yöresel tatları tanıyarak adeta mest oluyor.

Dünya’nın turizm ve seyahat alanındaki en büyük ilk beş fuarı arasında yerini alan EMITT’te yerli ve yabancı turizm elçilerine üçüncü güne özel olarak sabah menüsünde; Hatay’ın meşhur yöresel kahvaltısı, kumda kahve, tadına doyum olmayan kömbe, dünya damak tatlarına hitap eden oruk, şifalı meyan kökü şerbeti ve Antakya ismiyle özdeşleşmiş künefe ikramı yapıldı. Yemeğin ardından kültürel etkinliklere geçilen programda, mitolojik tanıtım, Hatay türküleri dinletisi ile puzzle baskı katılımcıların beğenisine sunuldu.

Fuarın üçüncü gününde de yöresel tatlara yoğun ilgi gösteren turizm elçilerine, Hatay’a gelenlerin mutlak surette ziyaret etmesi gereken meşhur zenginliklerinden biri olan Musa Ağacı tanıtıldı.

Yöresel ürünlerin dağıtımıyla süren tanıtım, katılımcılara Hatay’ın mitolojideki eşsiz yerini anlatan Apollon Tiyatrosu’nun canlandırılması ve folklorik değerlerimizden halk oyunları ekibinin ortaya koyduğu başarılı performansla devam etti.

TURİZM ELÇİLERİ, 2016 EMITT’TE HATAY’A DAİR OLUMLU BİRÇOK İZLENİM ELDE ETTİ

2016 EMITT 20. Yıl Özel Garaj Partisi’ne katılım gösteren binlerce turizm elçisi, Hatay’ın bu eşsiz değerlerini yakından tanıma imkanı yakalayarak ülkelerindeki insanlara Hatay’a dair olumlu birçok tavsiyede bulunacaklarını ifade etti.

Fuar katılımcıları, Hatay’ın 2016 EMITT’te sergilediği zengin gastronomisi ve kültürel birikimiyle dünya turizm pastasından büyük bir pay alacağına kesin gözüyle bakıyor.

emıtt fuar (4) emıtt fuar (5) emıtt fuar (6) emıtt fuar (7) emıtt fuar (8) emıtt fuar (9) emıtt fuar (1) emıtt fuar (2) emıtt fuar (3)

Önceki İçerikDr.Ali Ulvi KASSAP Trafik Kazasın’da Hayatını Kaybetti
Sonraki İçerikÜlkü Ocaklarına Yönelik Ön Yargıları Yıkmak