Hatay Mutfağı EMITT Fuarında

Son 16 yıl içerisinde dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 20.’si gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ana sponsorluğunda İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın açılışını yaptığı fuarda Hatay stantları yoğun ilgi gördü. Bakan Ünal’ın Hatay’ın özel lezzetlerinden olan künefenin şerbetini dökerek kendi elleriyle halka ikram etmesi ise renkli görüntülere sahne oldu.

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Beyaz Rusya, Fransa, İngiltere, İtalya, İran, Hırvatistan, Hindistan, Güney Afrika, Gürcistan, Karadağ, Kuveyt, Küba, Kore, Makedonya, Maldivler, Malta, Mauritius, Mısır, Moğolistan, Letonya, Lübnan, Özbekistan, Rusya, Slovenya, Seyşeller, Tayland, Tunus, Vietnam, Yemen ve Yunanistan vb. gibi 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcıya ev sahipliği yapacak olan EMİTT’te Hatay, köklü geçmişinde onlarca medeniyetin izlerini barındırmış olmanın beraberinde getirdiği birbirinden değerli tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yer alıyor.

Yerli ve yabancı katılımcılara ilk güne özel olarak Hatay sofrasının değişilmez tatları, çifte kavrulmuş Antakya kahvesi, künefe, meyan kökü şerbeti ikram edildi. Hatay’ın eşsiz lezzeti olan künefe ise fuara katılan turizm elçilerinin ilgi odağı oldu. Barış, kardeşlik ve hoşgörü mozaiğinin bir yansıması olan Hatay’ın eşsiz tatlarının sergilendiği zengin sofra katılımcıları mest etti.

1 2 3 4