Başkan Savaş Kitap İmza Etkinliğine Katıldı

İkinci Romanı “Eynesi Ana” ile işgal yılları Karadeniz insanının yaşadıklarını ölümsüzleştiren Yazar Emine ÖZGENÇ’in 19 Ocak 2016 Salı Günü Tufan Koleji Mustafa Tufan Konferans Salonunda gerçekleştirdiği söyleşiye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’da katıldı.
Tufan Koleji’nin, Yarıyıl tatili öncesi öğrencilerin okuma sevgisini pekiştirmek, öğrencileri bir yazarla tanıştırıp onların ufuklarını açmak amacıyla düzenlediği etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Tufan Koleji Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Osman TUFAN, Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve TUFAN, Kamu Çalışanları Vakfı Dörtyol Şube Başkanı Reşit TAŞKIN, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ yaptığı konuşmada okumanın önemine değindi.
Başkan Savaş, gençlerimize güvendiğinin altını çizdi. İyi eğitim almak için kendi dönemlerinde olmayan olanakların şimdi öğrencilerin önünde olduğunu, gençlerin de bu olanakları iyi değerlendireceklerine inandığını söyledi.
İkinci Romanı “Eynesi Ana” ile okurlarını buluşturan Yazar Emine ÖZGENÇ de “Böyle sıcak bir ortamda, böylesi güzel öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğu içindeyim. Sevgili öğrencilerle bir araya gelmeyi özlemiştim, şimdi hasret gidereceğiz” diyerek başladığı söyleşisinde eğitimin önemine vurgu yaptı. Bir daha bu vatan topraklarından ayrılıp muhacir olma lüksümüz olmadığını hatırlattı.
1914 Rus işgali, bu işgal sırasında yaşananlara ilgisinin çocukluk yıllarında başladığını, nenesi Eynesi Ana sayesinde gördüğü ilginin bunda etkili olduğunu, fırsat bulunca da o tarihi olayları araştırarak kaleme aldığını anlattı.
Söyleşi sonunda kitap imza etkinliğine geçildi.
Tatil döneminde okumak için aldıkları Eynesi Ana romanını öğrencilerimiz Emine ÖZGENÇ’e imzalatma şansı yakaladılar.

dörtyol (4) dörtyol (1) dörtyol (2) dörtyol (3)