Bakan Kılıç’ın Hatay’daki Temasları Devam Ediyor

Bakan Kılıç’a Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karayasayar ile ilçe kaymakamları ve belediye başkanları eşlik etti.

İncelemenin ardından dünyanın ikinci büyük mozaik sergileme alanına sahip arkeoloji müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Öğle namazını Anadolu’nun ilk camisi olan ve aynı zamanda içerisinde Habib-i Neccar Hz.’nin de makamının bulunduğu Habibi-i Neccar Camisinde kıldı.

Daha sonra Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan Uluçınar Anadolu Değerleri Gençlik Kampı’na da bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, geçen yıl itibariyle 56 bin gencimizi kamplarda misafir ettiklerini vurgulayarak artık 12 ay boyunca genç arkadaşlarımızı bu kamplarımızda misafir edebilecek şekilde düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Kaçar” Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm faaliyetlerimiz, iki ayağı üzerinde duran sağlıklı nesiller yetiştirmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın da değindiği gibi manevi değerlerine bağlı, dinini çok iyi bilen, ahlaklı, dünyayı çok iyi okuyan ve yenilikleri takip eden nesiller yetiştirme hedefi doğrultusunda şekillenmektedir.” dedi.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ise yaptığı konuşmasında bir ülkenin geleceği olarak gördüğü çocuklar ve gençlere seslenerek “Devletimiz sizler için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Çocuklarımızın eğitilmesi, yetişmesi, geleceğe güvenle bakması, iki ayağının üzerinde durabilmesi için yapılan çalışmalar devletimizin size verdiği değeri göstermektedir. Bu tür kamplarda yapılan etkinliklerle hem kaynaşmayı öğrenmek hem de bilgi ve becerilerinizi arttırmak mümkündür. Ayrıca kendiniz dışında farklı kültürlerin olduğunun da burada farkına varabilirsiniz. Çünkü birçoğunuz farklı şehirlerden farklı bölgelerden geldi. Bu birliktelik ile inşallah birbirinizden farklı şeyler de öğreneceksiniz. Benim siz sevgili öğrencilerimize tavsiyem, bu kamp sürecini iyi değerlendirin. Buradaki etkinliklere sürekli katılmaya çalışın. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Geleceği doğru yürüyüşte, hayata başlangıçta emin adımlarla ilerleyebilmek için bu tür etkinlikler önemli bir katkıdır. Hatay gördüğünüz gibi deniziyle, ormanıyla, tarihiyle, kültürüyle çok güzel ve zengin bir kenttir. İnşallah kampın dışında da Hatay’ın bu güzelliklerini ve tarihi özelliklerini öğrenerek burada ayrılırsınız. Bu vesileyle etrafınıza iyi bakmanızı size tavsiye ediyorum. Her gördüğünüz eserden bir bilgi edinin. Hatay’da da bunları gözlemleyeceğiniz çok fazla alan var.” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, gençlerden eğitmenlerin yönlendirmesi ve gözetimi eşliğinde kamptaki bütün imkânlardan faydalanmalarını istedi. Gençlik kamplarını yılın 365 günü kullanma amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bize ‘bunların hazırlığı 3-5 sene sürer’ dediler. Ama biz bu çalışmaları bir sene içerisinde bitirdik. Şu anda gördüğünüz gibi sömestr tatilinde sizlerin hizmetine sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu talimatlar açıktır. Milletimiz, gençlerimiz, evlatlarımız için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur” diye konuştu.
Kampların Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin kaynaşması için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “Şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan ağabeylerinizin ve ablalarınızın da yapmış olduğu kamplar var. Sizlerin de katıldığı kamplar var. Bunlar inşallah böyle devam edecek. Ama şunu da bilmeniz gerekiyor; bütün bu imkânlar, sizin kullanımınız, kendinizi geliştirmeniz ve birbirinizi tanımanız için sunuluyor. Buraya Aksaray’dan gelen kardeşimiz var, Kahramanmaraş’tan gelen kardeşimiz var. Ülkemizin çok farklı bölgelerinden, illerinden gelip burada birbirinizi tanıyarak, kaynaşacaksınız. Ülkemizin geleceğinin belirlenmesinin en önemli unsurları sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Kampa gelenler Bakanlığımız tarafından sigortalıdır”

Kampa gelen herkesin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sigortalı olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Şimdi kampları eleştirmek isteyenler olacaktır. Baştan şunu söyleyelim. Evlerinizden çıkıp buraya gelinceye kadar, burada kaldığınız süre içerisinde ve eve gidene kadar hepiniz sigortalısınız. Hatay’ı her yönüyle tanıma fırsatınız olacak. Dolayısıyla evlerinize döndüğünüzde Hatay’da neler olup bittiğini de bir nebze olsun yerinde görmüş olacaksınız” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlik merkezlerinin hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Kılıç, “Gençlik merkezlerimizde sportif, sosyal anlamdaki imkânları sonuna kadar kullanın. Kendinizi geliştirmek için bu adımları hayata geçirin. Şu anda burada olduğumuz için özellikle belirtmek istiyorum; Hatay’da yakın zamanda 4 gençlik merkezinin hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

-Bu kamplar devletimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkânlardan birisidir-

“Bu kamplar devletimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkânlardan birisidir” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktivite yaparak kendinizi geliştireceksiniz. Ülkemizin kardeşliğine birliğine beraberliğine sizler katkı vereceksiniz. Velilerimize sesleniyorum, gençlerimize en güzel karne hediyesi zannediyorum bu kamplarda bir araya gelerek farklı sportif ve sosyal alanlarda yapacakları çalışmalara destek vermektir. Karnesinde zayıf notu olan öğrencilerimiz ikinci dönem daha çok çaba sarf ederek inşallah bunu telafi edecekler. Velilerimiz yine de onların sosyal ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri konusunda destek versinler. Kurumumuza bağlı tüm çalışanlarımızda bu anlamda onlara destek vermek için hazırlar.” diyerek konuşmasını noktaladı.

bakan kılıç (5) bakan kılıç (1) bakan kılıç (2) bakan kılıç (3) bakan kılıç (4)