Saadet’ten Eğitime 10 Maddelik Çözüm Önerisi

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa EĞE;
“AKP yönünü Batı’ya çevirerek, AB’ye katılma uğruna zaten bozuk olan eğitim sistemimizi içinden çıkılmaz hale getirdi”
Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa EĞE yaptığı yazılı açıklamada eğitim sisteminin sıkıntılarına dikkat çekerek, reçetesini de 10 maddeyle özetledi.
AKP’nin 13 yıllık iktidarları boyunca milli ve manevi değerleri hiç ettiğine vurgu yapan Mustafa EĞE, “AKP yönünü Batı’ya çevirerek, AB’ye katılma uğruna zaten bozuk olan eğitim sistemimizi içinden çıkılmaz hale getirdi” dedi.
AB UĞRUNA MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ HİÇ ETTİ
Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa EĞE, yaptığı basın açıklamasıyla gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu Mustafa EĞE, Türkiye’nin bir numaralı sorununun terör olmakla beraber terörün kökenlerine inildiğinde asıl sorunun eğitim olduğuna dikkat çekerek, “Mevcut eğitim sisteminin içeriği, Batı’nın çatışmacı, ırkçı ve sömürgeci dünya görüşüne göre hazırlanmıştır. Milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerini yansıtmayan mevcut eğitim sisteminin yol açtığı sorunlar herkesin malumudur. Bu sorunlar, toplumun temel kurumu olan aile kurumunu sarsmaktadır. Ülkemizin birliğini ve huzurunu da tehdit etmektedir” dedi.
AKP’nin 13 yıllık iktidarları boyunca milli ve manevi değerleri hiç ettiğine vurgu yapan Mustafa EĞE, “AKP yönünü Batı’ya çevirerek, AB’ye katılma uğruna zaten bozuk olan eğitim sistemimizi içinden çıkılmaz hale getirdi. AKP hükümetlerinin, yıllarını harcadığı AB sürecinde eğitim sistemimizin durumu her geçen gün bozuldu. Batı’nın zihniyet olarak; yozlaşmış ve seküler değerleri, yaratılışı, dini ve ahlakı yok sayan yaklaşımları ile amaçladığımız nesiller yetişmeyeceği anlaşılmıştır” diye konuştu.
EĞİTİMİN SIKINTILARINI 6 MADDEDE ÖZETLEDİ
Mevcut eğitim sisteminin sıkıntılarının 6 maddede özetleyen Mustafa EĞE, “Milletimizin ortak dünya görüşünü yansıtmamaktadır. Batılı değerleri kendine esas almıştır: Bu da sorunları çözememekte ve hatta sorun üretmektedir. Batı’yı model alan eğitim sistemimiz inançlarımızla çelişmektedir. Bu çelişkili eğitim sistemiyle erdemli bir gençlik, bir nesil, bir toplum inşa edemeyiz. Şekille uğraşan bu anlayışın eğitimin temel ve kronikleşmiş problemlerini çözmesi beklenemez. Kendi eğitim sistemi kendisi için insan yetiştiremeyen bir toplum olduk. Bu eğitim sistemiyle güçlü bir devlete sahip olmamız mümkün görünmüyor” diyerek eğitimin sıkıntılarını dile getirdi.
MİLLİ GÖRÜŞ BİR REÇETE
64’üncü hükümetin 2016 Eylem Planı başlığıyla eğitim meselesini yine ele alacağını hatırlatan Mustafa EĞE, “Ne zaman ki AKP hükümetleri ‘Reform, icraat, eylem planı’ gibi iddialı sözleri konuşmaya başlıyor artık biliyoruz ki iş daha bozuk hale getirilecek. Çünkü 13 yıllık geçmişte bu hep böyle oldu. Milli eğitimimiz bu yaklaşımlarla düzelmez. Eğitimin başındaki ‘Milli’ kelimesinin içi tam olarak doldurulursa eğitim düzelir. Eğitim düzelirse her şey düzelir. Ekonomi düzelir, hukuk düzelir, devlet düzelir, siyaset düzelir, terör biter. Bu da ancak ‘Milli Görüş’ anlayışıyla olur. Milli Görüş bütün problemlerin çözümü için reçete sunuyor. Çünkü Milli Görüş meseleye bir dava olarak yaklaşıyor, ‘Maarif Davamız’ diyor. Topyekün milletçe, hep beraber eğitim davasında el atalım diyor” dedi.

MUSTAFA EĞE