Dörtyol Belediyesi İşçi Personeline %18 Zam Yaptı

Dörtyol Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında önceki gün akşam toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 2016 yılında Belediye işçilerine bölgenin en yüksek artışı yapılarak %18 zam verildi.
Dörtyol Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, MHP Dörtyol İlçe Başkanı Şerif Türker, Belediye İş Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç’ın yanı sıra çok sayıda Belediye çalışanı ve birim amiri iştirak etti.
Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Tokoy, belediyenin mali açıdan genel bir portresini çizdikten sonra 8 – 17 mesaisi yerine 7 / 24 mesai anlayışı ile hizmet etmekte olan belediye çalışanlarının en alt kademesinden en üst kademesine kadar tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.
Başkan Toksoy; “Büyükşehir yasasıyla birlikte kapatılan beldelerimizle birlikte Kuzuculu Belediyesi hariç tüm belde ve merkez ilçe belediyemizden çok sayıda personelimizin sosyal haklarıyla ilgili ciddi alacakları vardı. Geçtiğimiz süre zarfında bu alacakların büyük bölümünü kapattık sıfırlama noktasına geldik. Geçtiğimiz yıl tüm bütçe kısıtımıza rağmen işçi çalışanlarımıza % 15 gibi bir zam artışı gerçekleştirdik. Bu yıl da bölgedeki en yüksek zam artışını yapıyor ve işçi emekçi kardeşlerimize ki bende kendimi onlarla bir sayıyorum % 18 lik bir maaş artışı sağlıyoruz.” dedi. Bu zammın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde de bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “4857 sayılı iş kanuna tabi olarak çalışan daimi işçilerimiz için, bağlı oldukları Belediye-İş sendikası Hatay Şube Başkanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 92 adet işçi pozisyonunda çalışanımız için, 1 Ocak 2016 – 31 Aralık 2016 tarih aralığını kapsayan ücret zammı halen almakta olduklar ücretlere %18 zam yapmış bulunmaktayız. 2015 Yılında brüt yevmiye 85 TL. den 2016 Yılı için brüt 100 TL. çıkarılmıştır. En düşük ücret kıdemi en az olan, Evli ve 2 çocuklu olan bir işçimiz 2015 Yılı Ocak ayında ortalama 2.776.00 TL ücret almakta iken, net 434 TL artışla
2016 Yılı Ocak ayında ele gecen net 3.210,00 TL olmuştur. Yüksek ücret Kıdemi fazla olan, Evli ve 2 çocuklu olan bir işçimiz 2015 Yılı Ocak ayında ortalama 3392.00 TL ücret almakta iken, net 49630 TL artışla 2016 Yılı Ocak ayında ele gecen net 3.888.00 TL olmuştur. Sosyal yardım ödeneği brüt 66030 TL. den 700 TL olmuştur. Diğer sorumluluk zamları %10 olarak belirlenmiştir.” dedi.
Belediye İş Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç da yapılan zammın bölgedeki en yüksek zam oranı olduğunu belirterek sağladığı kolaylıktan ötürü Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a teşekkür etti.

dörtyol (1) dörtyol (2)

Önceki İçerikBakan Kılıç Başkanlığında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Sonraki İçerikBelediye Başkanı Seyfi Dingil, Minik Öğrencileri Sevindirdi