Arsuz’a iki kültür merkezi

Culha’dan dosthane ziyaretler

Yapılabilecek hizmetlerde istişare ve gönül birliği ile hareket eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Meclis üyeleri ve başkan yardımcısı Ali Yavuz ile birlikte ilk önce İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV)’i ziyaret ederek eğitim gönüllüleri ile bir araya gelen Başkan Nazım Culha, ardından sırasıyla İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği(ATSİAD) ve İskenderun Şehir Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerde, tek hedefinin kurucu belediye başkanı olarak Arsuz’u geleceğe taşıyacak doğru temeli atmak ve doğru planlanması için çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
“İGEV, gözbebeğimiz”
İlk ziyaretini İGEV’e yapan Başkan Nazım Culha, eğitime katkı sunmanın kutsal bir görev olduğunu belirterek, “İGEV hepimizin gözbebeğidir. Yönetici arkadaşlarımızın daha çok öğrenciye burs vermek için gösterdiği özveriyi ve çabayı yakinen biliyorum ve destekliyorum. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.
İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği(AKAD)’ni yeni binasında ilk kez ziyaret eden Culha, burada Başkan Nihat Yenmiş, yönetim kurulu ve Alevi inanç önderleri ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.
İşadamlarına çağrı
Daha sonra Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği(ATSİAD)’ni ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ATSİAD’ın işadamlarının birlikteliklerini ve dayanışmasını daha da güçlendirdiğini, buradaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın örnek teşkil ettiğini belirterek, işadamlarına da “Gelin beraber çalışalım. Size destek olmaya hazırız” çağrısı yaptı.
Arsuz’a iki kültür merkezi
Günün son ziyaretinde de şehrin hem sosyal, hem de ekonomik gelişimine katkı sunan, hayata geçirdikleri sosyal projelerle de dikkat çeken İskenderun Şehir Kulübü’ne gerçekleştiren Başkan Nazım Culha, biri Karaağaç’ta, diğeri Arsuz’da yapılacak olan iki kültür merkezi ile gençlerin sosyal hayatına da katkı sunacaklarını belirtti.
“Arsuz’dan kopamayız”
Gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İGEV Başkanı Şefik Uyar, üniversite öğrencilerinin burs için yoğun bir talebi olduğunu belirterek, “Şu anda burs alan 120 öğrencimiz, başvuru yapan 250 öğrencimiz var. Daha önce sadece İskenderun’daki öğrencilere burs veriyorduk. Ama biz Arsuz’dan kopamayız. Dolayısıyla Arsuzlu öğrencilere de burs vereceğiz. Bu nedenle herkesi daha çok öğrenciye burs vermek için vakfımıza destek olmalarını bekliyoruz” dedi.
“27 yıldır yapılamayanı yaptınız”
AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, yapım süreci başlayan Nardüzü ve Karaağaç’ı birleştirecek olan köprüden dolayı Başkan Nazım Culha’ya teşekkür ederek, “27 yıldır iki belde belediye başkanının yapamadığı köprüyü yaptığınız için, bize sunduğunuz destek için size teşekkür ederiz” derken, Yeni AKAD binasını gezdirerek, binanın son durumu hakkında bilgi verdi.
“Arsuz, hepimizi ilgilendiriyor”
ATSİAD Başkanı Şefik Abacı da, Başkan Nazım Culha’nın derneğe ayrı bir önem verdiğinin farkında olduklarını ve bunu kendilerine hissettirdiğini belirterek, “Bu başkanımızın derneğimize üçüncü ziyareti. Kendisine bize verdiği değerden ve önemden dolayı teşekkür ederim. Arsuz, hepimizin özenle üzerinde durduğu bir ilçe. Hepimizin mutlak suretle bir evi veya arsası olan bir ilçe. Dolayısıyla hepimizi ilgilendiriyor. Arsuz’un gelişimi için, daha iyi bir seviyeye gelmesi için istişaremizin güzel sonuçlar doğuracağından eminim” şeklinde konuştu.
İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız da, şehir kulübü olarak daha çok büyümek istediklerini ifade ederek, ilk yılda üye sayılarını arttırdıklarını, bundan sonra da beklentileri karşılamak istediklerini dile getirerek, ziyaretten dolayı Başkan Nazım Culha ve ekibine teşekkür etti.

akad1 atsiad atsiad3 igev (3) IMG_8919 IMG_8972