Türk Halk Müziği Korosu’nun Resitali Kulakların Pasını Sildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği(THM) Korosu, 20 Ocak Çarşamba günü Hatay Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konsere imza attı.

HATAY, BAŞKAN SAVAŞ’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİN MERKEZİ OLDU

Sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği önemle hemşehrileri tarafından takdir edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sanatseverlerle buluşturduğu gerek kültürel, gerek sanatsal eşsiz organizasyonlarla Hatay’ın sosyal anlamda gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Gerçekleştirilen THM konserine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Özer, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

KORO SUNUCUSU BAL’DAN BAŞKAN SAVAŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Şef Yusuf Beyhan yönetimindeki Hatay Büyükşehir Belediyesi THM Korosu’nun verdiği resital öncesinde sunucu Yasin Bal yaptığı açılış konuşmasında, “ Hatay Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, yurdumuzun çeşitli yerlerinden Karacaoğlan, Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre gibi müzik duayenlerinin eserlerini sevgi ve hoşgörü çerçevesinde seslendirecek. Koromuz 2005 yılında kuruldu. Koromuz, kuaför, doktor, polis, avukat, asker ev hanımı ve terzilik gibi çeşitli meslek gruplarından oluşuyor. Bizleri bugün bir araya getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Özer’e tüm koro arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NOTALARA DÖKÜLEN ESERLERİ SESLENDİREN KOROYA SANATSEVERLERDEN TAM NOT

2 bölümden oluşan konserde yurdumuzun dört bir yanından notalara dökülen güzide eserleri başarı ile seslendiren 52 kişilik koro, dinleyicilerin adeta kulaklarının pasını sildi. Konsere yoğun ilgi gösteren ve türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Hataylılar, kimi eserlerde hüzünlendi, kimi eserler de kendisini müziğin ritmine kaptırarak parçalara eşlik etti. Özellikle solo performanslarda görme engelli hemşehrimiz Kardelen Duymaz’ın “ Kara Tren Gecikir” adlı eseri seslendirmesi, salonda bulunan davetlileri duygulandırarak büyük alkış topladı.

HATAYLILAR, KONSERE OLAN BEĞENİLERİNİ ÇİFTETELLİ VE HALAYLARLA ORTAYA KOYDU

Gecenin sonunda koro sanatçıları tarafından seslendirilen “ Atmacayı Vurdular” ve “ Delalım” eserlerini çok beğenen dinleyiciler, şarkıların tekrar söylenmesi için koroya ricada bulundu. Dinleyenlerin bu ısrarını kırmayan şef Yusuf Beyhan yönetimindeki koro, son iki parçayı tekrar seslendirdi. Müziğin ritmine daha fazla dayanamayan Hataylılar, konseri çiftetelli oynayarak ve halay tutarak noktaladı. Konser bitiminde salonda bulunan sanatseverler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nu ayakta alkışladı.

GÜVEN: BU HARİKA KONSERİN TEKRARINI EN KISA ZAMANDA İSTİYORUZ

Gecenin sonunda konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güven; “ Konserin başında koro için amatör denilmişti, ama hiç de öyle değilmiş. Hepsi bir harika. Biz dinlemeye doyamadık. En kısa zamanda bu konserin tekrarını istiyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş iş dolayısı ile aramızda olamadı ama sizlere saygı ve selamlarını iletti. Ben bu güzel gece için başta koro şefimiz Yusuf Beyhan’a, ardından bu güzel ekibe çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Vekili Güven konuşmasının ardından, koro şefi Beyhan’a çiçek takdim etti. Hataylı sanatseverlere böylesine güzide bir gece yaşatması vesilesiyle Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Özer de koro ekibinden Maviş Tatlıcı’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Türk Halk Müziği Korosu (1) Türk Halk Müziği Korosu (2) Türk Halk Müziği Korosu (3) Türk Halk Müziği Korosu (4) Türk Halk Müziği Korosu (5) Türk Halk Müziği Korosu (6)