Başkan Savaş, Edebiyat Etkinliğinde Öğrencilerle Buluştu

Yazdığı kitaplarla gençlere Türk Tarihi’ni en güzel şekilde aktarmaya çalışan Araştırmacı Yazar Emine Özgenç, Dörtyol Tufan Koleji’nde ‘Eynesil Ana’ adlı kitabının tanıtım toplantısında öğrenciler ile bir araya geldi.

DÜZENLENEN SÖYLEŞİ, GENÇLERE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASINI AMAÇLIYOR

Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının amaçlandığı söyleşiye, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Tufan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAK OKUYAN, AYDIN, OLGUN VE BİRİKİMLİ GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR

Söyleşide konuşma yaparak gelecek nesillere fayda sağlayacak bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, “Avrupa ve Amerika’daki toplumlar destan yazmaya ihtiyaç duymamışlar. Sosyal ve kültürel alanda her şeyi dört dörtlük yaptıkları için destan yazmalarına gerek kalmamış. Bizler 16 devlet yıkmışız 17’sini kurmuşuz. 17’den sonra bize kimse devlet kurduramaz. Vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak için okuyan, aydın, olgun, birikimli, ne yapacağını iyi bilen ve vizyon sahibi gençlere ihtiyaçlarımız var. Bizim en çok önem verdiğimiz konuların başında gençlerin eğitimde yer almasını sağlamak ile kültürel ve sportif alanlarda onlara destek olmak. Gençleri bedenen ve ruhen geleceğe hazırlamak. Gençlerimizin var olan geniş çaplı olanakları çok iyi değerlendirmeleri ve kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor Türkiye’nin geleceğine damga vuran topluluk gençlerden oluşmalı. Onun içindir ki, siz gençlerin bu tarihi ve kültürel romanları çok okumanız lazım. Bununla birlikte kendinizi bilimde ve teknolojide hazır hissettireceksiniz. O yüzden sizlere geleceğin Türkiye’sinin çok ihtiyacı var. Bizlerin sizlere çok ihtiyacı var. Bu sebeple imkânlarınızın kıymetini bilmeniz lazım. Sizlere hem çok güzel bir gelecek temenni ediyorum hem de memleketimize, milletimize hayırlı hizmetler yapacak gençler olarak yetişmenizi temenni ediyorum ve hepinizi alnınızdan öpüyorum” ifadelerini kullandı.

MUHACİRLİK YILLARININ ANLATILDIĞI KİTAP, ÖĞRENCİLER TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Rus donanmasının Trabzon’u işgal etmesi ve halkın zulüm görerek göç ettiği muhacirlik yıllarının anlatıldığı kitap, kolej öğrencileri tarafından büyük beğeni topladı.

edebiyat (1) edebiyat (2) edebiyat (3)