Ahrazoğlu, Zorunlu trafik sigortalarına yapılan yüksek artışları Meclis’e taşıdı

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu; Zorunlu trafik sigortalarına yapılan yüzde 80’in üzerindeki artışlar sonucunda taksici esnafı başta olmak üzere; minibüs, özel halk otobüsü ve nakliyeci esnafının çok zor duruma düştüğünü ve her yıl yapılan inanılmaz artışlar sonucu normal vatandaşlarında etkilendiği zorunlu trafik sigortalarındaki yüksek artışları Meclis gündemine taşıdı.

Ahrazoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile son yıllarda zorunlu trafik sigorta bedellerinde yüksek oranlarda artış yapılmasının sebeplerinin neler olduğunu sordu ve ayrıca şu soruları da sorarak cevap istedi:
“Son günlerde basında çıkan, primler yükseldikçe sürücülerin trafik sigortası yaptırmamaya başladıkları iddiaları doğru mudur? 2012 ve 2015 yılları arasında uygulanan zorunlu trafik sigortası bedellerinin illere ve araç cinslerine göre değişimi nasıl olmuştur? Anılan yıllarda zorunlu trafik sigortası yaptırmayan sürücülerin sayıları ne kadardır?”

Ahrazoğlu; anılan yıllarda aynı araç cinsleri için sigorta şirketlerinin uyguladıkları sigorta bedellerinin nasıl belirlendiğini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sormuş ve şu soruları da sorarak cevap istemiştir:
“Şirketlerin uyguladığı bedellerin en düşük ve en yüksek değerleri nelerdir? İllere ve araç cinslerine göre sigorta bedellerinin belirlenmesinde hangi objektif ölçütler kullanılmaktadır? Sigorta bedellerine yapılan artışlar nedeniyle ilgili kurumlara yapılmış şikâyet veya itirazlar var mıdır? Var ise bu şikâyet veya itirazlar nasıl değerlendirilmiştir? Yüksek sigorta bedellerini ödeyemeyen veya ödemede güçlük çeken vatandaşların mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır ve içeriği nasıldır?”

zorunlu-trafik-sigorta