Culha’dan ARİAD’a ziyaret

Culha’dan ARİAD’a ziyaret

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İş Adamları Derneği(ARİAD)’ni ziyaret ederek, ilçe ekonomisine yön veren ve istihdama katkı sağlayan işadamları ile bir araya geldi. Başkan yardımcısı Ali Yavuz ve belediye meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, ARİAD Başkanı Nadir Urcun ve yönetimi tarafından kapıda karşılanan Başkan Nazım Culha, Arsuz’un ekonomik, sosyal, kültürel faaliyetler konusunda gelişmesi için işadamlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman iş birliği içerisinde olacağı mesajını verdi.
“STK’lar toplumun dinamikleridir”
ARİAD’ın sivil toplum kuruluşlarının temel taşı olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Ekip ruhu içerisinde ilçemiz için ciddi çalışmalar yaptığınızı izliyor ve sizi kutluyoruz. Belediye olarak kendi sınırlarımız içerisindeki sivil toplum kuruluşlarını ön planda tutuyoruz. İskenderun’daki STK’ları ziyaret ediyoruz. İlçemizde ilk açılan derneklerden biri de sizsiniz. İlçemizdeki kurumların daha da artmasını temenni ediyorum. Avrupa’da STK’lar ülkenin temel taşıdır. İnsanların kültür düzeyi ölçülürken veya iş başvurularında kaç tane sivil toplum kuruluşuna üye olduklarına bakılır. Bu onlar için bir kriterdir, bazdır. Bu durum henüz ülkemizde geçerli olmada da, yüreğimizden geçen bunun gerçekleşmesidir. Çünkü, STK’lar toplumun dinamikleridir. Bu kente iş yapan, ekonomiye yön veren, istihdam sağlayan önemli bir temel taşısınız. Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Sizlerle her zaman iş birliği içerisinde olacağız, elbirliğiyle, omuz omuza kentimizin hak ettiği yere gelmesi için gereken çalışmaları titizlikle yapacağız” dedi.
“Arsuz’un vizyonu çok yüksek”
Arsuz’un dokusuna uygun olarak bacasız sanayi ve ihtisas sanayi bölgelerinde yatırım yapmak isteyen işadamlarının da ilçeye büyük katkı sunacağını dile getiren Başkan Nazım Culha, 3 bölge için gerçekleştirilen turizm imar planlarının tamamlanmasıyla da ilçenin turizmden hak ettiği payı alacağını söyledi.
Arsuz’un hem ulusal, hem de uluslar arası nitelikte bir ilçe olduğuna vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz, geleceğin marka kenti olacak. Vizyonu çok yüksek bir şehir. Nüfusumuz 81 bin olarak açıklansa da yazın ilçemizde ikamet eden 250-300 bin kişinin hepsini Arsuzlu sayıyoruz. Hizmetlerimizi buna göre planlıyoruz” diyerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili işadamlarıyla fikir alışverişi yaptı.
Gerçekleşen ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen ARİAD Başkanı Nadir Urcun da, dernek olarak ilçeye bir sosyal tesis kazandırma projesi olduğunu belirterek, Başkan Nazım Culha’ya başarılı çalışmalarının devamını diledi.

IMG_8461 IMG_8478