“Yakamoz; Dostluğa Dair” Adlı Oyun Sanatseverlerle Buluşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), kentin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla bir teatral gösteriyi daha Hatay halkıyla ücretsiz buluşturmaya hazırlanıyor.
İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışını, ürettiği projeler, ortaya koyduğu hizmetler, aktiviteler ve organizasyonlarla her geçen gün daha da ileriye taşıyan HBB, İskenderun Amatör Tiyatro Topluluğu’nun sahneleyeceği ‘Yakamoz; Dostluğa Dair’ adlı oyunu, 31 Ocak 2016 Pazar günü saat 19.30’da Hatay Kültür Merkezi’nde perde açarak Hataylı sanatseverlerle buluşturacak.
DOSTLUK TEMALI TEATRAL GÖSTERİ, CANLANDIRMALARIN YANINDA TÜRKÜLERLE DE ZENGİNLEŞTİRİLECEK
Özer Yüksel’in yönetiminde, dostluklara yüklenen yanlış anlamları vurgulayarak başlayan oyunda, dostluğun hak ettiği anlam, canlandırılan dört farklı hikâyeyle izleyicilere aktarılacak. Teatral gösteri aynı zamanda, yapılan canlandırmalar, şiirler ve türkülerle de zenginleştirilerek izleyenlerin gönül dünyalarına hitap edecek. Sahnelenecek oyunda tiyatroseverler kimi hikâyelerde şiirlerle duygulanıp gözyaşlarına hâkim olamayacak; seslendirilecek türkülerle de yaşanmışlıklara dalıp gidecek.
HATAYLI SANATSEVERLER COŞKU VE HÜZNÜ BİR ARADA SUNAN OYUNA DAVET EDİLDİ
HBB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, dostluk kavramını bir kez daha hatırlamak ve eski dostluklarını yâd etmek isteyen tüm sanatseverlerin bu eşsiz teatral gösteriye davetli oldukları belirtildi.

01