Vali Topaca Mehmet Dönmez’le Okul Protokolü İmzaladı

Hatay Valisi Ercan Topaca; Dönmezoğlu, Öztrans, Ahrazoğlu Otomotivin kurduğu Akdeniz Antrepoları ortakları Mehmet Dönmez, Yusuf Dönmez, Nurettin Ahraz ve Sadullah Özkan tarafından yapılacak olan 16 derslikli özel mesleki eğitim okulu için protokol imzaladı.

14 Ocak 2016 Perşembe günü saat 10.00’da Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve Akdeniz Antrepoları Şirketler Grubu adına Mehmet Dönmez katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca burada yaptığı konuşmada yine hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek, ‘’Hayırsever Mehmet Dönmez ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir okul yapılması konusunda anlaştık. Yapılacak bu okul, İskenderun ilçemizde 16 derslikli, atölyeleri, toplantı salonları, diğer çalışma alanları, idareci odaları dahil olmak üzere güzel bir okul olacak. Özel mesleki eğitim anlamında kentimizde ihtiyaç duyduğumuz bir okulu daha inşallah kısa sürede hizmete açacağız. Mehmet Bey’den isteğimiz, bu okulun kalite standartlarından ödün vermeden çok hızlı bir şekilde tamamlanmasıdır.’’ dedi.

İlimizde 360 bin öğrencinin olduğunu ifade eden Vali Topaca, ‘’Buna ilaven 125 bin civarında Suriye’den gelen misafirlerimizin okul çağına gelmiş çocukları var. Kendi vatandaşlarımızın derslik anlamında bir sıkıntısı yok. Kaliteyi arttıracak yatırımları son dönemde hızla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Suriye’den gelen çocukların yaklaşık 47 binine okullarımızda eğitim veriyoruz. Eğitim veremediğimiz 75 bin civarında çocuk var. Gerek dersliklerimizin kalitesinin artması gerekse misafirimiz olan bu çocukların eğitimine katkı yapılması konusunda hayırseverlerimizin desteklerini beklediğimizi belirtmek isterim.’’ dedi.

Plan-program dahilinde eğitim altyapısının fiziki kalite anlamında iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sayın Topaca, ‘’Şu an itibariyle derslik başına düşen öğrenci sayımız 30’ların altına doğru hızla düşüyor. İnşaatı devam eden 51 okulun tamamlanmasıyla derslik başına düşen öğrenci sayımızın 28-27’lere kadar ineceğini tahmin ediyorum. Ondan sonra, yığılmaların olduğu mahallelerde okul yapımına ağırlık vereceğiz. Hedefimiz 24 kişilik dersliklerdir. Bunu gerçekleştirene kadar yatırımlarımız devam edecek. Mehmet Dönmez’e de değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz hayır sahiplerini şükranla anıyoruz. İnşallah bundan sonra da kendisini şükranla anacağız.’’ dedi.

-Buradan Hayırseverlere Seslenmek İstiyorum-

Okula gidemeyen 75 bin civarındaki Suriyeli çocuğun eğitimi ile ilgili de bir çağrı yapmak istediğini dile getiren Sayın Topaca, ’’Onlar için daha çok prefabrik okullar yapıyoruz. Bu hususta yardım etmek isteyen, bu çocukların eğitim imkânına kavuşmasına katkı yapmak isteyen hayırsever işadamlarımızın desteklerini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çocukların rengi, ırkı, hangi kültürden geldiği önemli değildir. Sonuç itibariyle hepimiz insanız. Bu çocukları en güzel şekilde eğitmek için gerek kamu kaynaklarından gerekse özel sektörün katkılarından en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Mehmet Dönmez ise teşekkürü hak eden kişinin Sayın Topaca olduğunu belirterek, ‘’Bu işin öncülüğünü yapan, bu işi bizim aklımıza düşüren sizlersiniz. Böyle bir yatırıma vesile olduğunuz için biz sizlere teşekkür ediyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimizin işadamlarına verdiği imkânlar sayesinde biz bugün hayır yapma fırsatına kavuştuk. Bu konuyla ilgili bizlere önayak olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Atılan imzaların sonunda Sayın Topaca, günün anısına işadamı Dönmez’e kendi kalemini hediye etti.

Toplam 3.161 metrekare alana sahip olacak olan okulda 16 derslik, oyun alanı, müzik odaları, resim odaları, bireysel çalışma odaları olacak ve yaklaşık 190 özel eğitime muhtaç öğrenci eğitim görebilecek.

1 4 6