Unutmak Tükenmektir

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Dörtyol’da Yeşil Mahalle’de ikamet eden Kore Gazisi Ali YILDIRIM’ı ziyaret etti.

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Basın Yayın ekibi Kore Gazisi Ali Yıldırım’a ulaşarak evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kore’de yaptığı mücadeleyi anlatan Ali Yıldırım, “1952 yılında çavuş olarak Kahramanmaraş’tan Kore’ye 28 günlük bir yolculuk sonrası ulaştık. 1800 arkadaşımla beraber 13 ay savaştık. 3 cephede arkadaşlarımla beraber mücadele ettik. Bir arkadaşım kucağımda şehit oldu. 1 düşman askerini yaralı halde bulduk. Bizim ona zarar vereceğimizi düşündü. Biz karargahımıza götürdük. Bileği kırıktı. Onu sargıya aldık. Yüzünden yaralanmıştı. Pansuman edip sardık. Sonra Amerikalılara teslim ettik. Fakat Amerikalılar onu vurarak öldürdü. Bunun üzerine bizim komutanımız Amerikalı yetkilileri, benim askerlerimin tedavi ettiği bir esiri nasıl vurursunuz diyerek onlara bağırdı. Kore Savaşından sonra bana iki madalya taktılar. Maalesef bir gece madalyalarımı çaldılar. Belen’de bir kuyumcuya satılmış. Sağolsun kuyumcu polise teslim ederek bana ulaşmasını sağladı. Kore’den geldikten sonra askerde rütbeli olarak kalmamı çok istediler. Fakat benim 150 koyun, 200 kıl keçim vardı. Onları bırakıp askerde kalmak istemedim. Eski Belediye Başkanı İhsan Bölükbaşı’da bana muhasebeci yapmak istedi. Onu da kabul etmedim. Ben Dağlarda doğdum, büyüdüm. Buraları bırakıp şehirde yapamazdım. Beni ziyaret ederek onurlandırdınız ve çok sevindirdiniz. Sizlerden ve Dörtyol Belediye Başkanımız Yaşar TOKSOY’dan Allah razı olsun.” dedi.

Ziyaretin sonunda Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Ali Yıldırım’a İlk Kurşun ve Atatürk Tablosu hediye etti.

kore gazisi (4) kore gazisi (1) kore gazisi (2) kore gazisi (3)

Önceki İçerikEngelli vatandaşların hayata bağlayacak olan Down Cafe inşaatı devam ediyor
Sonraki İçerikEkonomide ibre düşüşten yana