Sosyal Marketler Hatay Genelinde Paylaşım Kültürü Aşılamaya Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yalnızca tüketen değil, üreten ve paylaşan toplum olma yolunda büyük önem verdiği ve neredeyse il genelinde faaliyet gösteren sosyal marketlerin 11.si Yayladağı ilçesinde vatandaşın hizmetine sunuldu.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara giyim, ev eşyası ve daha birçok konuda bedelsiz olarak yardımlarda bulunan sosyal marketler, yaptığı bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada da büyük bir özveriyle faaliyet gösteriyor.
MARKETLERDE “SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİDİR” ANLAYIŞI HAKİM
Bünyesinde gelen bağışlar ve yapılan yardımlarla başta giyim ve ev eşyası olmak üzere ihtiyaçlara dönük birçok ürünü vatandaşlara sunan sosyal marketler, aynı zamanda insanların kimlerden ne miktarda yardım aldığının gizlenmesi sayesinde “Sağ Elin Verdiğini Sol El Görmemelidir” anlayışıyla bedelsiz hizmet veriyor.
Daha önce Hatay’ın 10 ilçesinde açılarak vatandaşların hizmetine sunulan ve yaptığı yardımlarla halkın yüzünü güldüren sosyal marketler, bu bağlamda toplum içerisinde paylaşma kültürünü aşılaması ve insanların birbirleri ile yardımlaşma arzusunu ön plana çıkarmasıyla büyük beğeni topladı.
İL GENELİNDEKİ 11. SOSYAL MARKET YAYLADAĞI’NDA HİZMETE GİRDİ
Hatay genelinde 11. Şube olma özelliği taşıyan Yayladağı Sosyal Market’in açılışı, Başkan Savaş’ın yanı sıra Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Atınışık, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, HBB Meclis Üyesi Selim Matkap ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Murat Kalabaz ile vatandaşların büyük katılımları ile 14 Ocak 2015 günü saat 14:30’da Müftü Ali Yılmaz Cad. 17-C adresinde gerçekleştirildi.
BAŞKAN SAVAŞ: MARKETLERİMİZE GİYİM VE EV EŞYASI DIŞINDA GIDA DA EKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Açılış töreninde konuşan Başkan Savaş, “Hayırlı bir iş için buradayız. Yayladağı’nı diğer ilçelerimiz gibi çok seviyoruz. Biliyorsunuz ben de Yayladağılıyım. Yayladağı’nda altyapı hamlesi yaptık, içme suyu şebekesini isale hattı ile birlikte yapıyoruz, inşallah yeni kanalizasyon şebekesi de döşeyeceğiz, arıtma tesisini de yaparak hizmete sunacağız. Bugün burada paylaşım kültürü aşılayan bir market açacağız. İhtiyacından fazla giyeceği ve eşyası olan hemşehrilerimizin bağışlarını biz aracılık ederek insanlarımıza ulaştırıyoruz. Sosyal marketlerimizde hemşehrilerimize çok büyük kısmı sıfır giyim olmak üzere destek vereceğiz.

Yayladağı’ndaki bu şubemiz il genelindeki 11. Sosyal marketimiz, geriye açacağımız 4 tane sosyal marketimiz kaldı. Bu sosyal marketlerimize gıda da eklemeye çalışıyoruz ve gıda yardımlarını da ekleyebilirsek ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizle hem ekmeğimizi hem giyimimizi hem de eşyalarımızı paylaşmış olacağız. Yayladağı sosyal marketimizin hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Yayladağı Sosyal Market açılarak, düzenlenen kokteyl ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

01 04