Engelli vatandaşların hayata bağlayacak olan Down Cafe inşaatı devam ediyor

İskenderun’daki engelli vatandaşların hayata bağlayacak olan Down Cafe inşaatı hızla yükseliyor.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in üzerinde hassasiyetle durduğu ve bir an önce bitmesi için talimat verdiği bu proje ile down sendromlu çocuklarımız hem kendi paralarını kazanacak, hem de rehabilite edilecekler.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya yönelik başlattığı hizmet hamlesinin bir halkası olan Down Cafe inşaatında çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Sahil bulvarı üzerine yapılacak olan inşaatı Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, her fırsatta inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Eve hapsolmuş engelli vatandaşlarımızı hayata tutunduracak, daha farklı ve özel bir yaşam sürmelerine vesile olacak Down Cafe’de çocuklarımız rehabilite edilecek, eğitim alacak ayrıca, cafe işletmeciliği ile de kendi paralarını kendileri kazanacak. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentimizde 7 bin tane engelli vatandaşlarımız olduğunu, bunların bin 200 tanesinin Down Cafe’ye kayıtlı olduğunu bildirdi.

Bu çocuklarımızın yıllarca hayata küsmüş, evlerine kapanmış bir şekilde yaşadıklarını ve bundan da büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Biz yaptığımız projeler ile onların üzerine güneş gibi doğacağız. Amacımız kalıcı eserler bırakmaktır. Engelli insanlarımızı ne kadar mutlu edersek, onları hayata tutunması için ne kadar çabalarsak, bizlerde o denli huzurlu oluruz. Down Cafe inşaatımız hızlı bir şekilde sürüyor. Burayı en kısa zamanda bitirip hizmete açacağız. Şimdiden halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum!” şeklinde konuştu.

Down Cafe İnşaatı (1) Down Cafe İnşaatı (2)