Dörtyol’daki Son Kore Gazisinden İlginç Açıklama

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, 1950 yılında büyük bir fedakarlık yaparak Kore Savaşına giden Hasan Altıkulaç’ı evinde ziyaret ederek Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un selam ve sevgilerini iletti.
Hasan Altıkulaç, askerliği esnasında yaşanan Türkiye’nin Kore’ye asker gönderme kararı almasıyla büyük bir fedakarlık yaparak evli ve çocukları olan Erzinli arkadaşının yerine Kore için ismini yazdırmıştır.
Komutanın yanına giden Hasan Altıkulaç “Komutanım, arkadaşım evli ve çocukları var. O Kore’ye giderse eşi zor duruma düşer ve çocukları çok üzülür. Ben bekarım. Ben onun yerine gönüllü olarak Kore’ye giderim.” diyerek büyük bir fedakarlık örneği göstermiştir.
Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan da Kore Gazisi Hasan Altıkulaç’ı evinde ziyaret ederek büyük bir ahde vefa örneği göstermiştir.
Ziyarette konuşan Yaşar Gürakan, “Buraya Dörtyol Belediye Başkanımız Yaşar TOKSOY’un selamı ile sizi ziyarete geldik. Sizler 1950 yılında büyük bir fedakarlık örneği göstererek arkadaşınız yerine Kore Savaşı’na gittiniz. Bizde ahde vefasızlık imansızlıktır düşüncesiyle sizleri ziyarete geldik. Allah sizin gibi büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin.” dedi.

kore gazisi (2) kore gazisi (3) kore gazisi (4) kore gazisi (1)

Önceki İçerikBaşkan Savaş, Sultanahmet’teki Menfur Saldırıyı Kınadı
Sonraki İçerikDörtyol’da İçmesuyu Sondaj Çalışması Yapıldı