Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Ted Koleji Öğrencileri İle Buluştu

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde(KBSL) ilk devreyi en skorer takım olarak 3’üncü sırada tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kadın Basketbol Takımı, 13 Ocak Çarşamba günü TED Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.
TED Koleji’nin konferans salonunda gerçekleşen buluşmada öğrenciler, KBSL’nin yıldızlarına merak ettikleri soruları yöneltti. Sohbet havasında gerçekleşen bu keyifli dakikalarda öğrenciler, hem merak ettiklerini Meleklere sordu hem de onları daha yakından tanıma fırsatı yakaladı.
“TARAFTARLARDAN MEMNUN MUSUNUZ” SORUSUNA KARŞILIK MAÇA DAVET EDİLDİLER
“Taraftarlardan memnun musunuz?” sorusunu meleklerimize yönelten bir öğrenciye cevap veren Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı Basın Sözcüsü Erdal Oktay, taraftarlardan son derece memnun olduklarını belirterek, TED Koleji öğrencilerinin bu hafta sonu oynanacak Samsun Canik Belediye Spor maçına özel davetlileri olarak katılmalarını istedi.
“TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK ZOR, KADIN SPORCU OLMANIN NE GİBİ ZORLUKLARI VAR” SORUSU DİKKAT ÇEKTİ
Gerçekleşen sohbette, Türkiye’nin toplumsal sorunlarından birine dikkat çeken bir başka öğrenci, yönelttiği soru ile büyük alkış aldı. “Türkiye’de kadın olmak zor, kadın sporcu olmanın ne gibi zorlukları var?” sorusunu takım oyuncularına yönelten öğrenciye, böyle bir soru sorduğu için takım oyuncuları teşekkür etti. Türkiye’de kadın olmanın oldukça zor olduğunun altını çizen takım oyuncularından Devran Tanacan Bostancı,“ Sporcu olduğumuz için fiziksel olarak daha çok dikkat çekiyoruz. Bazı insanların bakış açısı farklı oluyor. Zamanla alışıyor insan, o tarz insanları görmezden geliyor umursamıyorsunuz ve hayatınıza devam ediyorsunuz” cevabını verdi.
OKUL MÜDÜRÜ, YARDIMCI ANTRENÖR CHATZİDAKİ’YE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Keyifli geçen sohbetin ardından Okul Müdürü Serdar Aydın, Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı’nın Yardımcı Antrenörü Katerina Chatzidaki’ye çiçek takdim etti. Kısa bir konuşma yapmak istediğini belirten Aydın, Hatay’ın gururu diye nitelendirdiği temsilcimize, okullarına misafir oldukları için teşekkürlerini sunarak; Cumartesi günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda Samsun Canik Belediye Spor ile oynanacak olan maça geleceklerinin sözünü verdi.
Hatay’ın Melekleri, bu güzel günü ölümsüz kılmak için öğrencilerle birlikte selfie çekerek bu hoş sohbeti sonlandırdı.

DSC_1907 DSC_1931 DSC_1932 HBB-BASIN-YAYIN