Ulusal Bağımsızlığın İlk Adımın 94’üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı

Ulusal bağımsızlık mücadelemizde işgalci devletlere karşı ilk kurşunun atıldığı Dörtyolumuzda kurtuluşun 94’üncü yılı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı etkinliklere Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başer, Sivil Toplum Kuruluşu(STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği üyeleri tarafından kurtuluş öyküsünün canlandırılmasıyla başlayan etkinlik, İstasyon Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
BAŞKAN SAVAŞ: BUGÜN ANADOLU’DAKİ İŞGAL GÜÇLERİNE ‘DUR’ DEDİĞİMİZ KUTLU GÜNDÜR
Bu anlamlı günde kurtuluş gururunu hemşehrileriyle paylaşan Başkan Savaş yaptığı konuşmada, “9 Ocak, ilk meşalenin yandığı tarihtir. Bunun da ötesinde işgal güçlerine ‘Dur!’ dediğimiz gündür. Anadolu’nun kurtuluşunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımlarının atıldığı gündür. Biz ecdadımız ve bağımsızlık kazanma ruhumuzla gurur duyuyoruz. O günkü Mehmet Çavuş’lar, İlyas Hoca’lar, Hasan Paşa’lar bugün de buradalar.
“GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZDAN İSTEĞİM; PARLAK BİR GELECEK İÇİN BİLİME DAHA ÇOK SARILSINLAR”
9 Ocak’ta bağımsızlığımızı engellemeye çalışan güçler kimler ise bugün Ortadoğu ve Güneydoğu’da güvenliğimizi tehdit eden güçler de onlardır. Bugün, o günkü Türkiye’den çok daha güçlüyüz; ancak bugünkü işgal kuvvetleri de o zamankinden daha güçlü. Gençlerden ve çocuklardan isteğim; geleceğimiz için daha çok çalışın. Bunu da ilime ve bilime daha çok sarılarak yapın. Bir daha o günleri yaşamamak adına adımlarınızı daha sağlam atın. Bizler bu topraklarda bir daha böyle acıların yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız. Hepimizin doğum günü kutlu olsun” diyerek Dörtyollu hemşehrilerinin kurtuluş gününü kutladı.
KUTLAMA ALANINDA BAŞKAN SAVAŞ’A VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ
Etkinliğin devamında sahne alan HBB Mehter Takımı, sergilediği gösteriyle Dörtyol halkına gurur dolu anlar yaşattı. Kutlamaların ardından düzenlenen satranç ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Başkan Savaş tarafından hediyeler takdim edildi. Alandan ayrılırken yoğun ilgiyle karşılaşan Başkan Savaş, hemşehrilerinin taleplerine kulak vererek onlarla bir süre sohbet etti ve bu güzel günü ölümsüz kılmak adına hatıra fotoğrafı çektirdi.

dörtyol (4) dörtyol (5) dörtyol (6) dörtyol (7) dörtyol (1) dörtyol (2) dörtyol (3)