Başkan Savaş, Kamuoyu Vicdanının Sesi Olan Gazetecilerin Gününü Kutladı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, kamuoyu vicdanının sesi olan gazetecilik mesleğinin önemine değinen Başkan Savaş, “İletişimin en etkili kanallarından olan basın, bireylerin bilgiye ulaşma hakkının ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. İnsanların bilgiye ulaşma hakkını her koşulda muhafaza eden, mesai anlayışı gözetmeksizin çalışarak ulaştığı tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşan ve bu sayede demokrasinin işlerliğine katkıda bulunan gazeteciler, bu yönüyle kutsal bir mesleğin icra edicileridir. Kitle iletişim araçlarının kullanımının yaygınlaştığı ve yeni medya mecralarının hayatımıza girdiği bugünlerde gazetecilik, her zamankinden daha önemli ve etkili bir meslek haline gelmiştir.
İlkeli, tarafsız ve kişilik haklarına saygılı bir gazetecilik anlayışı ile insanlara farklı bakış açıları sunan gazeteciler, çok sesliliğe, düşünce özgürlüğüne, bireylerin düşünce dünyalarının gelişimine ve toplumun aydınlanmasına katkı sağlamaktadır. Bunların bilincinde olarak mesleğini büyük bir fedakarlıkla icra eden gazetecilerimizin çabaları takdire şayandır.

“ÇALIŞAN GAZETECİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYOR, ARAMIZDAN AYRILAN BASIN EMEKÇİLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUM”

Çalışan gazetecilerin kendi haklarına sahip çıkma adına verdikleri mücadelenin, 10 Ocak 1961’de başarıyla sonuçlanmasının ardından “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu anlamlı gün vesilesiyle gazetecilerimize başarılı bir meslek hayatı diliyor, aramızdan ayrılan basın emekçilerimizi saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

 

Önceki İçerikBaşkan Savaş, Güney Eğitim Vakıfı yöneticileri ile bir araya geldi
Sonraki İçerikTakımımız, Genç Kafkars Spora Set Vermedi