Başkan Savaş, Güney Eğitim Vakıfı yöneticileri ile bir araya geldi

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın turizm ve ticaretinde lokomotif ilçelerinden biri olan İskenderun’un geleceğini konuşmak ve İskenderun’un hızlı gelişimine katkı sunmak üzere Güney Eğitim Vakfı (GEV) Başkanı Şefik Uyar ve vakıf yöneticileri ile bir araya geldi.

Hatay’ın her noktasına eşit ve kaliteli hizmetler götürme şiarıyla yola çıkarak önemli bir mesafe kateden Başkan Savaştan Arsuz ve İskenderun projeleri hakkında detaylı bilgiler alan Uyar, HBB’nin gerçekçi ve uygulanabilir projelerle Hatay geneline değer kattığını ifade etti.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İL GENELİNDEKİ ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZÜMLERLE MİNİMİZE ETMEK”

Vakıf üyelerine öncelikle il genelindeki alt yapı sorunlarına hassasiyetle eğildiklerini ve bunlar için daimi çözümler ürettiklerini anlatan Başkan Savaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizdeki alt yapı sorunlarına günlük değil ömürlük çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu konuda Arsuzda yaptığımız kanalizasyon ve arıtma tesisi ile ilçenin modern bir görünüme kavuşmasını sağlıyoruz. Yine bu çalışmalarımızın paralelinde ulaşım için de yoğun mesai harcıyoruz” ifadelerini kullandı.
Arsuz ve İskenderunu içine alan bölgenin 12 ay içinde daha modern bir görünüme kavuşacağının altını çizen Başkan Savaş, ilçelerin ekonomik ve demografik özellikleri göz önüne alınarak kapsamlı bir hizmet envanteri çıkardıklarını ve geleceği öngörerek çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’IN FİZİKİ GELİŞİMİNİN YANI SIRA SOSYAL GELİŞİMİNE DE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Savaş, İskenderun’a spor kompleksi kazandırılması ve GEVin inşa etmeyi planladığı öğrenci yurduna katkı sağlanması yönünde iletilen taleplere karşılık olarak HBB’nin bu kapsamda yürüttüğü kapsamlı çalışmaları anlattı.

Başkan Savaş, “Hatay’ın fiziki gelişiminin yanı sıra sosyal yönünün de güçlenmesi için özverili bir çalışma yürütüyoruz. Gençleri sanata ve spora yönlendirecek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak gelişimlerini sağlıklı bir ortamda tamamlamalarına yardımcı olacak her alana yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu anda 136 farklı branşta eğitim veren meslek edindirme kursları ile bir eğitim seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Bu kurslar gençlerimize büyük istihdam olanakları sunuyor. Ayrıca Hataya birçok farklı branşta spor yapma olanağı sağlayan ve Türkiye’nin en büyük ikinci spor kompleksi olma özelliği taşıyan bir tesis kazandırdık. Bu merkezlerin türevlerini gelecek günlerde İskenderun ve Arsuz’a da yapacağız” dedi.

HATAY’IN GELİŞİME FİKİRLERİYLE KATKI SUNAN GEVE TEŞEKKÜR

HBB’nin, Hatay’ın her anlamda güney illeri arasında bir inci gibi parlaması için özveriyle yürüttüğü çalışmalara katkı sunmak ve bu hususta fikir beyan etmek isteyen tüm kuruluşlarla kapılarının açık olduğunu belirten Başkan Savaş, bu anlamda fikirleriyle Hatay’ın gelişim sürecine katkı sunan GEV yetkilileriyle bir araya gelmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

gev (2) gev (3) gev (4) gev (1)