Başkan Savaş, Milli Mücadelede İlk Kurşunun Atıldığı Dörtyol’un Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 15 Şubat 1931 tarihinde ilçeye yaptığı son ziyareti sırasında “Benim en sadık dostlarım Dörtyol’dadır” açıklaması yaparak onurlandırdığı Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutlayan Başkan Savaş yayımladığı mesajda;
“Bir şehir düşünün ki bir milletin kaderinin değişmesine vesile olsun. Bir şehir düşünün ki gösterdiği cesaret örneği koca cihana ilham olsun. Bir şehir düşünün ki içinden yetiştirdiği isimsiz kahramanların gayretleri, herkesi hayrete düşürsün. Bu şehir ki emeklemeye çalışan bir milleti ayağa kaldırsın. Bu şehir ki yeniden doğuşun, dirilişin, gelecek güneşli günlerin habercisi olsun. Bu şehir ki inancın, azmin, birlikteliğin sembolü olsun. Bizi bu günlere getiren Mehmet Çavuş’un, Hacı İlyas Hoca’nın, Kara Hasan Paşa’nın ve daha nicelerinin saygı duyulan mücadelesidir. Özgürlüğümüzü bize hediye eden bu koca yürekli kahramanlar için ne söylesek yetmeyecek, eksik kalacak. Onların bize bıraktığı manevi mirası sahiplenmekten gurur duyuyorum.
BAŞKAN SAVAŞ: BİR ULUSU YENİDEN AYAĞA KALDIRAN MÜCADELENİN KIVILCIMLANDIĞI YERDİR DÖRTYOL
Bu gurur ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, bir ulusu yeniden ayağa kaldıran Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

lütfü savaş