Melekler Türkiye Kupası’nda Lig Lideri Agü’yü Farklı Geçti

8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası Eleme Grubu’nun ertelenen maçı Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ)-Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Spor karşılaşması Mersin’de oynandı.
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin (KBSL) ilk devresini lider kapatan AGÜ ile 7 Ocak 2015 Perşembe akşamı saat 18:00’da Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaşan Meleklerimiz, ortaya koyduğu müthiş oyunla rakibini 67-48 mağlup etti.

GRUBUNU LİDER TAMAMLAYAN TEMSİLCİMİZ SEKİZLİ FİNALLERDE
Maça yüksek bir moralle başlayan temsilcimiz, ilk çeyrekte istediği oyunu ortaya koyamayarak 16-10 geride kaldı. İkinci çeyreğe daha hızlı başlayarak maçta ağırlığını hissettirmeye başlayan Meleklerimiz, bu çeyrekte rakibi AGÜ’ye sadece 6 sayı attırarak üçüncü çeyreğe 22-34 önde girdi. Maçı iyice domine eden takımımız son çeyreğe 38-56’lık skorla girmeyi başardı. Son çeyrekte de temposunu bir an olsun düşürmeyen meleklerimiz, lig lideri AGÜ karşısında 48-67’lik net bir galibiyet elde etti.
Temsilcimiz, ligde yakaladığı istikrarlı performansın ardından aldığı bu galibiyet sonucunda Türkiye Kupası Grubunu birinci sırada bitirerek sekizli finallere katılma hakkı elde etti.

GALİBİYETİN KİLİT İSMİ OYUN KURUCUMUZ NATALİE HURST OLDU
Hatay BŞB’de, Anne Stevens 21 sayı- 6 ribaund- 4 asist ile galibiyete katkı sağlarken AGÜ Spor’da ise Esra Ural 22 sayı- 10 ribaund- 2 asistle mücadele etti.

homend basket

Önceki İçerikŞehir Tiyatrosu 2016 Yılına Hızlı Bir Giriş Yaptı
Sonraki İçerikİskenderun’da sağanak ve dolu etkili oldu