Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak, basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana Ülkemizde “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin, barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli payı olan basın, gerçeklerin öğrenilmesini ve bireyin haber alma özgürlüğünü sağlayan, toplumun bilinçlenmesine aracılık yapan düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir.

Basının önemi, teknolojik gelişmeler nedeniyle günümüzde daha da artmıştır. Olayları doğru, ilkeli, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, objektif görev anlayışıyla değerlendiren, halkın gözü kulağı ve sesi olarak, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirerek bilgilenmesine ve bilinçlenmesine de önemli katkılar sunmaktadır.

Kamuoyunun aydınlatılması ve toplumun haber alma özgürlüğünün sağlanması adına üzerine düşen görevi, her türlü zorluğa rağmen büyük bir başarıyla ve fedakârlıkla yerine getiren basın çalışanlarının, çalışma ve sosyal haklarının korunması, daha iyi imkanlara ulaştırılması da ayrıca büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle Bölgemizin, İlimizin ve İlçelerimizin tanıtılmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, en içten sevgi ve saygılarımla, sağlık ve huzur temenni ediyorum.

Orhan KARASAYAR
AK Parti Hatay Milletvekili
TBMM İdare Amiriorhan karasayar

Önceki İçerik10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Ve Tebrik Mesajı
Sonraki İçerikŞehir Tiyatrosu 2016 Yılına Hızlı Bir Giriş Yaptı