Atatürk’ün Kız Kardeşi Makbule Hanım’ın 80 yıllık sandığa Dörtyol’da Bulundu

Dörtyol Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan Atatürk’ün Kız Kardeşi Makbule Hanım’ın Dörtyol’da bıraktığı 80 yıllık sandığa ulaştı.

Milli Ruhun Şahlandığı Şehir Dörtyol’da 25 yıl yaşayan Makbule Hanım (Makbule ATADAN) burada kendisine manevi evlat olarak edindiği Yıldız Telmen ve Zeynel Abidin ATADAN’a bıraktığı 80 yıllık sandık ve 75 yıllık el arabası bulundu. Dörtyol Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Dörtyol Belediyesi Basın Yayın Ekibinin ulaştığı sandıklar Yıldız Telmen’in isteği doğrultusunda İlk Kurşun Atatürk Müzesine sergilenmek üzere teslim edildi.

Ziyaret sırasında konuşan Makbule Hanım’ın Manevi Kızı Yıldız Telmen,”Ben 8 yaşındayken tanıştığım Makbule Hanım beni çok severdi. Bir gün babam İsmail Hakkı Telmen’e gelerek ‘Ben Yıldız’ı manevi kızım olarak Ankara’ya, manevi oğlum olarak Zeynel Abidin’i İstanbul’a götürmek istiyorum.’ dedi. Babam da benim tek kızım var o burada kalsın, oğlumu götürebilirsin dedi. Bizlere çok iyi bakardı. Biz yemek yerken Kur’an okurdu. Sabah abdestsiz yatağından dışarı çıkmazdı. Abim kendisinin şoförlüğünü yapardı ve Fahri Korutürk’e kadar Cumhurbaşkanlık Koruma Alayında Şoför olarak devam etti.

Makbule Hanım 25 yıl boyunca Dörtyol’da yaşadı. Senede 2 ay İstanbul’a giderdi. Yılın geri kalanını Dörtyol’da geçirirdi. Bana bir gün kendi çeyizinde kullandığı çeyiz sandığını verdi. İlerde sende evlendiğinde bu sandığı kullanırsın diyerek bana hediye etmişti. Bende yıllardır sakladım. İlk gün ki özelliğini kaybetmeden muhafaza ettim. Dörtyol’da Atatürk Müzesi açıldığını duydum ve oğlum Mustafa Kemal’e bu sandığı o müzeye vermemiz gerektiğini söyledim. Sandık için bana bir çok kez para teklif ettiler ama ben hiçbirini kabul etmedim.” dedi.

dörtyol (1) dörtyol (2) dörtyol (3)

Önceki İçerikDörtyol Fen Lisesi’nin Mühendis Adayları İsdemir’de
Sonraki İçerikEski Çarıklar Tiyatrosu Dörtyol’da