Sanatçı Talat Ersoy Samandağ Belediyesini Ziyaret Etti

Sanatçı Talat Ersoy, Samandağ Belediyesini ziyaret etti. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in çok yönlü bir kişi olduğunu ifade ederek, belediyenin sanatsal ve kültürel çalışmalara verdiği önemi yakından takip ettiğini ifade etti.

TALAT ERSOY KİMDİR?

Üretimlerini ilk olarak 1997 yılında Haluk LEVENT aracılığıyla müzikseverlerle paylaştı. Haluk LEVENT`in Karataş Cezaevinde tutuklu olarak bulunduğu dönemde çıkardığı MEKTUP albümünde VEFASIZ ve İREM KIZ adlı iki şarkısı yer aldı. VEFASIZ müzik piyasasında 3 yıl boyunca top 10 listelerinde ilk 3`te yer aldı. Yine aynı dönemde Haluk LEVENT`in albüm konusunda destek olmaması sebebiyle müzik piyasasına girişini erteledi.
18 ay süren askerlik görevi ardından tekrar Adana`da sahne almaya, albüm için sık sık İstanbul`a gidip gelmeye başladı. Ankara`da tanıştığı, albüm hazırlığındaki Grup ÇUKUROVA`ya 3 beste verdi. Bunlar; OLMUYOR, KİME NE, MEMLEKET HASRETİ idi… Yine o dönemde memleketi Osmaniye`de konserler verdi, albüm için para biriktirmeye çalıştı. Bir süre sonra Ankara`da bir stüdyoda ekonomik sıkıntılar içerisinde tamamladığı albümünü bastırmak için İstanbul`a gitti. Müzik sektörü ciddi ekonomik bunalımlar yaşıyordu, albümünü basacak yapımcı bulamadı bir süre mücadele ettikten sonra geri döndü. Sonrasında İstanbul’da iken kurduğu ilişkileri hiç koparmadı. Yine bu dönemde Sonat adlı şarkıcıya AŞKIM BENİ UNUTMA adlı şarkısını verdi. İstanbul’dan döndükten sonra farklı sektörlerde çalışmaya başladı fakat içindeki müzik aşkı hiç bitmedi.
2005 yılında yarım kalan okulunu bitirmek için Diyarbakır`a döndü. Üretimlerine evinde devam etti. Bu dönemde dünya tatlısı `hayatımın müziği ` dediği Öykü`süne kavuştu. Bir süre Diyarbakır`da da uzmanlaştığı reklam sektöründe çalışmaya devam etti. Bu dönemde Grup YOL`a 2 beste ile destek oldu. GÖZÜMÜN ELASI ve MEMLEKET HASRETİ şarkılarını hiçbir karşılık beklemeksizin kendisi gibi bu yolda büyük acılar çeken dostlarına hediye etti.
Şimdilerde HRT’de program yapımcısı ve sunucu olarak çalışıyor. “Televizyon Saati” adlı programı HRT’ te yayınlanıyor. “Bir sonbahar hikayesi” adlı single albümü bulunuyor. Bir taraftan da üretimlerini müzikseverlerle paylaşmaya devam ediyor.

IMG_9874 TALAT