‘Okuyan Belediye, Gelişen Şehir’ projesi başlıyor

HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’nün bu kapsamda hayata geçirmek için kolları sıvadığı “Okuyan Belediye, Gelişen Şehir” adlı proje ile belediye personellerinin okuma bilincini geliştirme, okuduğunu doğru anlayıp çevresindekilere de yazılı ve sözlü olarak anlatabilme becerisi kazandırılması amaçlanıyor.

HBB PERSONELİNİN OKUMA BİLİNCİ, HATAY’A NİTELİKLİ HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEK

“Okuyan Belediye Gelişen Şehir” projesi ile öncelikle personellere kitap okumayı sevdirme çalışmaları ile farkındalık oluşturulması amaçlanırken, okuma bilinci kazanmış personelin iş niteliğinde bir ilerleme sağlanması hedefleniyor.

Kitap okuma planlamasının yanı sıra tüm kurum personelinin katılımını sağlayacak bir eylem planı ve çizelgesi oluşturulmasının düşünüldüğü projede, uygulamaların izlenmesi, katılımın sağlanması ve paylaşıma açılması yoluyla kitap okuma özendirilecek. Personellerin okudukları kitapları dönüşüm ve değişim yoluyla birbirlerinin yararına sunabilecekleri bir ortamın da sağlanacağı projede, kitaplara daha kolay ulaşılması için de çözüm yolları da üretilecek.

PROJE KAPSAMINDA YILSONUNDA KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

“Okuyan Belediye Gelişen Şehir” projesi ile personellerin okudukları kitaplar ile ilgili istatistik çalışmalar tutularak raporlaştırma sonuçları üst kurula sunulurken, yılsonunda yapılması düşünülen kitap okuma şenliğinde ise proje dahilinde gerçekleştirilen çalışmalarının sergilenmesinin sağlanacağı öğrenildi.

BOŞ ZAMAN DEĞİL, BOŞA HARCANAN ZAMAN VAR
Kitap okuma projesi çerçevesinde insanın daha fazla kavramla düşünebilmesine imkan sağlanarak “Boş zamanın olmadığı boşa harcanan zaman olduğu” bilinci personele aşılanacak. Böylelikle iş dışındaki zamanlarını kitap okuyarak değerlendiren HBB personellerinin, edindiği bilgi ve kültür sonucunda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip ve topluma daha yararlı bireyler olmaları sağlanacak. Proje özellikle, düşünmeye olan katkısı, hayata bakış açılarında genişlik kazandırarak iş ve hayat başarısını tetiklemesiyle ön plana çıkıyor.

okuyanbel