Başkan Savaş, Vaftiz Bayramı dolayısıyla Hıristiyan hemşehrilerini tebrik etti

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın(a.s) vaftiz edilişinin yıl dönümü olarak kabul edilen Vaftiz Bayramı dolayısıyla Hıristiyan hemşehrilerini tebrik etti.
Hatay’ın çok kültürlü mozaik toplumsal yapısında farklılıkları zenginlik gören bir anlayışla hareket eden Başkan Savaş, Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi’nde Hıristiyan hemşehrilerinin bayram sevincine ortak oldu.
BAŞKAN SAVAŞ: FARKLILIKLARIMIZIN BİRLİK TEMELİNDE ZENGİNLİK SAYILACAĞI NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM
Tokaçlı Mahalle Muhtarı İbrahim Çilingir ‘in ev sahipliğinde Rum Ortodoks Kilisesi Antakya Patrikliği’nde gerçekleşen, Abuna Mihail Papas’ın katılımı ve Hıristiyanlık dinine mensup vatandaşların büyük ilgisiyle kutlanan bayramda konuşan Başkan Savaş, “Bizim şehrimizde ırk, din, dil ve mezhep ayrımı yok, hepimiz bu toprakların evladıyız. Kardeşliğimizin daim olacağı ve farklılıklarımızın birliğimiz temelinde zenginlik sayılacağı nice bayramlar temenni ediyorum. Hıristiyan Alemi açısından büyük önem taşıyan bu özel günde başta Hıristiyan hemşehrilerim olmak üzere Vaftiz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kutlamalarda yer alan Hıristiyan vatandaşlar, farklılıklara gösterdiği hoşgörülü yaklaşımından ve duyarlı tutumundan dolayı Başkan Savaş’a teşekkür ettiler.

20160106120824_IMG_2223