Hatay Büyükşehir’in 2015 Faaliyetleri

2014 yılında Büyükşehir statüsü kazanan Hatay,Yapılan altyapı, üstyapı çalışmaları ile kentin fiziki yapısı daha çağdaş ve modern bir hale getirilirken, 2015 yılında Hatay-Ankara arası mesafe olan 702 Km.lik yol çalışması gerçekleştirildi.
ALTYAPI-ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIYLA KENTİN FİZİKİ YAPISI DÜZELTİLDİ;KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİYLE SOSYAL YAPI GÜÇLENDİRİLDİ
Altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla kentin fiziki çehresinde dönüşümler gerçekleştiren HBB, düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri ile Hatay’ın sosyal yönünün güçlenmesi, insanların yaşama biçimlerini modern bir bakış açısıyla geliştirmesi ve yönetişim ilkeleri çerçevesinde vatandaşların hizmet üretiminde etkin bir rol oynaması sağlandı.büyükşehir (1)
ADLİYE-ARSUZ KATLI KAVŞAK PROJESİ İLE İSKENDERUN TRAFİĞİNE GÜVENLİ BİR SOLUK GETİRİLECEK
İskenderun’un çehresini değiştirecek, Hatay’da bugüne kadar gerçekleştirilen hizmetler arasında en kapsamlı ve en maliyetli proje özelliği taşıyan ve hem yaya hem de araç trafiğini rahatlatarak güvenli trafik akışını sağlayacak Adliye- Arsuz Katlı Kavşak Projesi’nin temelini atarak %70 gibi inanılması güç hızlı bir ilerleme kaydetti.
VATANDAŞA İYİ VE KÖTÜ GÜNLERDE HİZMET EDECEK 14 SOSYAL TESİS BİTMEK ÜZERE
Bugüne dek büyük bir eksiklik olarak göze çarpan, vatandaşların iyi ve kötü günlerinde kullanabileceği çok amaçlı sosyal tesis inşa atağına da kalkan Başkan Savaş, 15 ilçe genelinde hemşehrilerinin sosyal, kültürel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak; düğün salonu, taziye evi, meslek edindirme kursları, muhtarlık binası, okuma ve internet salonu, kafeterya ve sergi salonu gibi yaşam alanlarını ek bir çatı altındaki bir tesiste toplayarak bu konuda da insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Projenin birinci etabında dört ilçeden 14 mahalle bulunuyor. Arsuz’da Höyük, Gözcüler, Hacıahmetli, Arpagedik, Karaağaç, Arpaderesi, Aşağıkepirce ve Çengen, Altınözü’nde Akamber, Enek ve Yanıkpınar, Yayladağı’nda Turfanda ve Çandır, Reyhanlı’da ise Terzihöyük mahallelerinde inşa çalışmalarını tamamlanmak üzere olan ekipler, bu kapsamda hummalı bir çalışma içerisine girerek vatandaşlardan takdir topladı.büyükşehir (7)İL GENELİNDE VATANDAŞA RAHAT NEFES ALDIRACAK 8 KÖPRÜ VE 105 MENFEZ

Ulaşmın daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi için sürdürdüğü yol hizmetlerinin yanı sıra sıkıntılı noktalarda köprü ve menfez yapım işlerine de devam ediyor. 2015 yılında Defne’de Balıklıdere Deresi ve Hanna Çayı, Payas’ta altgeçit, Arsuz Zilli Deresi, Uluçınar Deresi ve Karaağaç-Nardüzü arası, Antakya’da Küçük Sanayi- Maşuklu arası ile Altınçay Deresi üzerinde olmak üzere toplamda 8 köprünün temeli atılırken, Hatay genelinde 105 menfezin yapım işi de tamamlanarak hizmete sunuldu.

HATAY’A SPORTİF BİR VİZYON KAZANDIRAN DEV SPOR KOMPLEKSİ, MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRİLMESİ NOKTASINDA BÜYÜK BİR ŞANS
2015 yılında yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde, bir açık ve bir kapalı yüzme havuzu, bir basketbol sahası, 50 kişilik kapasitede sporcu dinlenme odaları, 4 adet güreş sahası, 2 adet Kick Boks antrenman sahası, 1 adet okçu çalışma alanı, kafeteryalar, açık-kapalı oturma alanları, vitamin barlar, masa tenisi turnuva alanı, satranç odaları, seyirci tribünleri, aba güreşi alanları, her türlü sporcu soyunma odaları, kulüp toplantı odaları, hakem odaları, sporcu bekleme odaları ve konferans salonları bulunuyor. Devasa tesis, Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı spor kompleksleri arasında ilk 3 sırada yer almasıyla Hatay’a sportif arenada büyük bir vizyon katıyor.
4 TAKIMIMIZ TÜRKİYE SÜPER LİGLERİNDE MÜCADELE EDEREK HATAY ADINI GURURLA TEMSİL EDİYOR

HBB Spor Kulübü, dört farklı dalda Süper Lig’de yer alarak ilimizin adını hem ulusal hem de uluslararası arenada başarıyla duyurmayı başardı. Kadın Basketbol, Kadın Su Topu, Satranç ve İşitme Engelli Futbol takımımız Süper Lig’de mücadele ederek Hatay’ın sportif başarısına katkı sağladı ve sportif anlamda ilimizin de ülke çapında söz sahibi olduğunu başarılarıyla bir kez daha ortaya koydu.

SOSYAL MARKETLER, EKONOMİK DURUMU YETERSİZ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINA CANI GÖNÜLDEN ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler sunan Başkan Savaş öncülüğündeki HBB, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların, kıyafet, ev eşyası vb. ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilecekleri bir proje olan Sosyal Marketleri Hatay halkının hizmetine sundu. Ekim ayı içerisinde 11.si açılan ve henüz açılışı gerçekleştirilmeyen ilçelerde hizmete girmek için gün sayan Sosyal Marketler Zinciri, aynı zamanda belediyenin tahsis ettiği araçlarla market içerisindeki ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak vatandaşın dertlerine derman olmaya çalışıyor.

büyükşehir (1) büyükşehir (2) büyükşehir (3) büyükşehir (4) büyükşehir (5) büyükşehir (10) büyükşehir (9) büyükşehir (8) büyükşehir (6) büyükşehir (11) büyükşehir (16) büyükşehir (17) büyükşehir (12) büyükşehir (13) büyükşehir (18) büyükşehir (19) büyükşehir (14) büyükşehir (15) büyükşehir (20)