Dörtyol Belediye Meclisi 2016 Yılına Elektrik Kesintisiyle Başladı

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılının ilk meclis birleşiminin birinci oturumunu önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un başkanlığında gerçekleştirdi.
Saat 15;00’da açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis birleşiminin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yeni yılın ülkemize, ilimize ve ilçemize huzur ve mutluluk, dünyaya ise barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, Aralık ayı içerisinde Dörtyol Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara değindi.
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un 97. yıl dönümünü kutladıklarını, bu kutlamaların daha kapsamlı ve ülke gündeminde yer alacak şekilde yapılması yönündeki yapılan çalışmalara değindi.
Başkan Toksoy; “Dörtyol’a ve Dörtyol’da yaşayan hemşerilerimize hizmet için çıktığımız bu yolda siz değerli meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız tüm çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, 2016 yılında da muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
Tam kadro toplanan mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce elektrik kesintisi yaşandı. Jeneratör devreye girene kadar mecliste sunum için kullanılan bilgisayar ve cihazlar arızalandı. Meclisin tamamı ilçe genelinde çok sık tekrarlanan elektrik kesintilerine tepki göstererek gündemi görüşmeye başladı.
İlk gündem maddesi olarak 2016 yılında görev yapacak Denetim Komisyon üye seçimleri gerçekleştirildi. MHP Gurubundan Alaiddin Aslan, Gani Kendir ve Kenan Uçar, Ak Parti Gurubundan ise Celalettin Yakut ve Mehmet Aydın komisyona önerildi. Yapılan gizli oylamada oy birliğiyle Denetim Komisyon Üye Seçimleri yapıldı.
Gündemin 4. maddesinde meclisin tatil yapacağı ay, toplanma gün ve saati belirlendi. Ağustos ayında meclisin tatil edilmesi, her ayın ilk mesai günü saat 15;00’de de meclisin toplanması oy birliğiyle karara bağlandı.
Meclis gündeminin 5. Maddesinde Meclis Üyeleri ile Komisyon üyelerinin huzur hakkını görüştü. Oturum başına 115 TL Brüt olarak ödenmesi oy birliğiyle karara bağlandı.
Gündemin 6. Maddesinde Zabıta personeline Fazla Çalışma Ücretinin 375 TL olarak devam etmesi oy birliği ile karara bağlandı.
Meclis gündeminin 7., 8., 9. ve 10. maddelerini ise Plan ve Bütçe Komisyonunun rapor hazırlaması ve cetvel çıkartması amacıyla oy birliği ile havale etti.
Gündemin 11. Maddesinde Yeşil Mahalledeki 112 ada içerisindeki plan tadilat talebi imar komisyonu ve şehir plancısının görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis 2016 yılının birinci birleşiminin ilk oturumundaki 12. ve 13. maddeyi de İmar Komisyonuna rapor hazırlanmak üzere havalesini oy birliğiyle kabul etti.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Ataç ilçemiz genelinde hem kent mobilyasında hem de binaların yapımında engellilerin düşünülmemiş olduğunu, bu sebeple ilçemizde yaşayan engelli vatandaşların hizmetlerden yeterince yararlanamadığı gibi sosyal yaşamlarını sürdürmekte de sıkıntılar yaşadığını ifade etti ve özellikle yeni yapılacak binalara imar ruhsatı verilirken engelli rampalarının ve bil hassa asansörlerin engellilerin kullanımına uygun yapılması konusunda yaptırım getirilmesini talep etti.
Kentte yaşayan her vatandaşın, sunulan hizmetlerden eşit şekilde yararlanmasının esas olduğunu ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy bu haklı talebi titizlikle değerlendireceklerini en kısa zamanda ilçedeki müteahhitlerle bir toplantı yaparak sorunun çözümü noktasında müşterek akılla ortak bir yol bulacaklarını belirtti ve konuya gösterdikleri hassasiyetten dolayı Ahmet Ataç’a teşekkür etti.
Oturumu tamamlayan meclis cuma günü tekrar toplanmak üzere birleşimine ara verdi.

MBO 003 MBO 015

Önceki İçerikHatay Büyükşehir’in 2015 Faaliyetleri
Sonraki İçerikMeslek Komite toplantısında Ortadoğu’ya ihracat yapan firmaların sorunları görüşüldü