Arsuz’da Bahar Bayramı hazırlığı erken başladı

Arsuz Belediye Meclisi, gündemindeki 13 maddeyi görüşmek üzere 2016 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, belediye hizmet binasında gerçekleşen Ocak ayı ilk oturumunda gizli oylama ile Denetim Komisyonu’na CHP’li meclis üyelerinden Şevket Köybaşı, Nihat Belli, Corc Turan ve Mehmet Candemir ile AKP’li Meclis üyesi Sait Çengel getirildi.2Tatil ayını Ağustos olarak belirleyen meclis üyeleri, ayrıca geçen yıl ilk kez gerçekleşen 1. Bahar Şenlikleri’nin bu yıl daha kapsamlı bir şekilde kutlanması için meclis üyelerinden bir tertip komitesi oluşturulması ile ilgili önergeyi de oybirliğiyle kabul etti. İlçede geleneksel olarak kutlanan 30 Mart Yumurta Bayramı(Ğid Sabatağş) ile 14 Nisan Bahar Bayramı (Evvel Nisan) arasında kalan 14 günlük süreyi bu yılda renkli bir festivalle kutlama kararı alan meclis üyeleri, düzenlenecek olan kültürel ve sanatsal etkinlikleri yönetecek tertip komitesinin oluşturulması için gündeme alınan maddeyi plan ve bütçe komisyonuna oybirliğiyle havale etti.
Yeni oluşturulan temizlik işleri müdürlüğünün çalışma usul ve esas yönetmeliği ile belediye bütçesinden yapılacak Temsil,Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi’nin de oybirliğiyle kabul edildiği meclise önerge ile gelen bir diğer madde olan semt pazarlarını kontrol, denetim ve idari yaptırım yönetmeliği de okunarak oybirliğiyle kabul edildi.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yenileme çalışmaları kapsamında yer alan iki ayrı bölge için 2B Çalışmaları Bilirkişi Seçimi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri imar komisyonuna havale edilirken, bir sonraki meclis toplantısının 8 Ocak 2016 Cuma günü, Arsuz Belediyesi hizmet binasında yapılması kararlaştırıldı.
“Uyumlu çalışmalarımız sürecek”
Gündem dışı konuşmalarda, Arsuz Belediye Meclisi’nin 2015 yılında uyumlu bir şekilde, başarılı çalışmalara imza attığını ve aynı uyumun yeni yılda da devam edeceğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Yeni yılın ilk meclis toplantısında biradayız. Ülkemizde ve bütün dünyada maalesef üzücü gelişmeler yaşıyoruz. İnşallah bütün bu sıkıntılar yeni yılda sona erer ve bütün dünyada barış hakim olur. Bu vesileyle herkesin yeni yılını bir kez daha kutlar, başarılarla dolu bir yıl geçirmeyi temenni ederim” dedi.

4