İskenderun’da Müstesna Projeler Hayata Geçiriliyor

İskenderun’da Gençler ve Bayanlar İçin Müstesna Projeler Hayata Geçiriliyor…
Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen, Hatay Valiliği koordinasyonunda, İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde yürütülen iki müstesna proje hayata geçiriliyor.
Söz konusu projelere ilişkin tanıtım toplantısı 29 Aralık 2015 Salı günü İskenderun Gençlik Merkezi toplantı salonunda saat: 13.30’da gerçekleştirilerek, projelere yönelik tüm detaylar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya; Hatay Valiliği SODES Proje Yetkilileri, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun Kaymakamlığı Avrupa Birliği Projeleri Koordinatörü Hanefi Zobar katıldı.
Gençlerimize yönelik hazırlanan proje olarak dikkat çeken “İşte Gençler, Gençler İşte” adlı proje kapsamında; Spor, Güzel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri ve Makine Teknolojileri alanlarında farklı kurslar ile gençlerimizin sosyal hayata ve istihdama entegrasyonu amaçlanmış olup, bu kursların yanı sıra spor müsabakaları, sergi, kitap okuma etkinlikleri, İl dışı bilinçlendirme ve gözlem gezisi, aile içi şiddetle mücadeleye ve madde bağımlılığı ile mücadeleye yönelik seminerler ve birçok sürpriz etkinlikler ile geniş kapsamlı özel bir proje oluşturulmuştur.
Bu projeye katılmak isteyen ve giriş koşullarına uygun olan gençlerimizin; İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

Bir diğer dikkat çeken proje ise kadınlarımıza yönelik oluşturulan “Mis Kokulu Kadınlar” adlı proje olup, bu proje kapsamında; İskenderun’da ikamet eden ve özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kadın vatandaşlarımıza Cam Süs Eşyası Yapımı ve Takı Yapımı Kursu açılarak kadın vatandaşlarımızın sosyal hayata ve istihdama entegrasyonu amaçlanmıştır.
Bu projeye katılmak isteyen ve giriş koşullarına uygun olan kadın vatandaşlarımızın; İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.
Gençlerimizin ve Kadın vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması bakımından önem arz eden bu müstesna iki proje aynı zamanda İlçemizde işsizliğin azalması, vasıflı iş gücünün yetiştirilmesi ve sosyal kalkınmaya sağlayacağı katkı bakımından da önem arz eden özel projeler olduğu mütalaa edilmektedir.
Söz konusu projelere ilişkin tanıtım broşürlerinin incelenerek, koşul ve şartları uygun olan gençlerimizi ve kadın vatandaşlarımızı katılacağı projeye yönelik ilgili ve yetkili müracaat yerlerine davet ediyoruz

proje (5) proje (6) proje (7) proje (1) proje (2) proje (3) proje (4)

Önceki İçerikYılbaşında Elektriğin Kesileceği yerler
Sonraki İçerikBelediye Başkanları Çalıştayı Başlıyor