Emek en yüce değerdir

 

Arsuz Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(Tümbel-Sen) arasında 2016 yılını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı. Arsuz Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene, Tümbel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Tümbel – Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, Arsuz Belediyesi Tümbel – Sen İş yeri Temsilcisi Akıl Harbiyeli, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve tüm çalışanlar katıldı.
Başkan Culha’ya teşekkür
Tümbel – Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, emek, demokrasi, barış ve özgürlükler mücadelesinde 25 yılını geride bırakan sendikalarının kuruluş yıldönümünü kutlarken, “01.01.2016 tarihinden 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacak toplu sözleşmemizin imzalanmasındaki çabası, özverisi ve şartları zorlayıcı yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’ya teşekkür ediyorum. Bugün, hem sendikamız Tümbel-Sen’in 25. kuruluş yılını kutlamamız, hem de Arsuz’un ilçe statüsüne kavuşmasının ardından belediyemizle Tümbel-Sen arasında ilk toplu sözleşmeyi imzalayacak olmamız nedeniyle iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı – uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
“Arsuz’da personelin yüzü gülüyor”
Sendikal anlamda kendilerine her zaman destek olan ve emekten yana tavır sergileyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür eden Tümbel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise, “25 yıllı geride kalan sendikal mücadelemizde yasaklandık, sorgulandık, işten atıldık, katledildik ama hiç yılmadık, geri adım atmadık. Tüm baskılara rağmen sendikal mücadeleyi 2015’li yıllara, sizin verdiğiniz destekle taşıdık. Bugün burada 2017 yılına kadar devam edecek toplu sözleşme imzalama töreni için bir aradayız. Bu iktidar döneminde toplu sözleşmeleri emek ve demokrasiye inanan belediye başkanları ile yapabiliriz. 657’de olan tek güvendiğimiz şey iş güvenliğimizdir. Bu iktidar esnek güvence, performans kriterleri diyerek iş güvencemizi yok etmek istiyor. Ancak biz buna hazırlıklıyız. Mücadelemizi bu yönde yapacağız. Mücadele etmek ve birlik olmak zorundayız.

Dün başaramadıkları gibi bizi bugün de parçalayamayacaklar. Çünkü, biz ne yaptığımızı, neyi savunduğumuzu ve yarın ne yapacağımızı biliyoruz. Bugün Arsuz Belediyesi personelini gezdim. Hepsinin yüzünün güldüğünü gördüm. Belediye başkanının personeliyle ve halkıyla özdeşleşmeli lazım. Bunlar olduğu sürece belediye başkanın başaramayacağı hiçbir şey olamaz. Belediye personelinin; emeğe , demokrasiye, yasal haklara önem veren, önemseyen, kendisinin de geçmişte sendikal mücadeleye çok ciddi katkılar sunan bir belediye başkanı ile çalışmaları şanstır. Bu nedenle, sizlerde çok şanslısınız. Bugün imzalayacağımız toplu sözleşme hem kuruluşumuzun 25. yıldönümüne denk gelmesi, hem de 2016 yılına girmemiz açısından büyük bir önem taşıyor. 2016 yılının barışa, kardeşliğe, dostluğa ve birlikteliğimize ışık tutan bir yıl olmasını diliyor, toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
“Başarı tek başına olmaz”
Emeğin en yüce değer olduğunu belirterek, her zaman çalışanlarının yanında yer aldığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Bu belediyedeki ikinci sözleşme imza törenim. Daha önce işçi emekçilerimiz için sözleşme imzalamıştık. Memurlarımızı kapsayacak olan bu toplu sözleşmemizi de iki görüşmede imzalıyoruz. Benim tek başıma memnun olmam yetmez, sizin de tek başınıza memnun olmanız yetmez. Başarımız hepimizin uyumlu çalışmasının eseri, hizmetlerinizin karşılığıdır. Biz Arsuz Belediyesi olarak personelimize tam 20’nci maaşı ödedik. Belediyemizde maaşların hiç sarkmadığı realitesi var. Emek sarfeden personelimizin, emeğinin hakkını alması için çalışıyoruz. Sendikal kültüre saygılı bir gelenekten geldiğim için buna çok önem veriyorum. Sözleşmenin başta belediyemize, daha sonra Tümsel-sen’in tüm üyelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
İmza töreninin ardından, 2016 yılının tüm dünyaya ve ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Başkan Nazım Culha, Tümbel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol’a çiçek takdim ederek, sendikalarının 25. yılını kutladı.

1 2 IMG_7956