Arsuzlu veliler çocukları için okuyacak

İlçede eğitim alanındaki sosyal projelere yüzde yüz destek veren Arsuz Belediyesi, bu kez velilerin hedef kitle olduğu yepyeni bir projeye daha tam destek verdi. Akçalı Ayla Naci Uyar İlkokulu’nda başlayan ve eğitimde hem velilerin çocuklarına daha yararlı bir şekilde yardımcı olmalarını, hem de çocuğun başarısında ailenin rolünün önemine dikkat çekecek olan “Çocuğum için okuyorum” projesine Arsuz Belediyesi, kitap desteğiyle katkı sundu. Proje koordinatörlüğünü Gülistan Görmez’in yaptığı proje kapsamında, velilere kitaplar Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci ile Ayla Naci Uyar İlkokulu Müdürü Nazmi Sağlam’ın katıldığı törenle dağıtıldı.

IMG_7984 IMG_7986 IMG_8000 IMG_8018

Törende, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, ailenin eğitimdeki öneminin de vurgulanacağı projenin detaylarını paylaşan Proje koordinatörü ve Akçalı Ayla Naci Uyar İlkokulu sınıf öğretmeni Gülistan Görmez, “Projemizle hem velilerimizin çocuk gelişimi üzerine bilgilendirilmesi, hem çocukların ders çalışırken ve sınava girerken yaşadıkları duyguları velilerimizin de tatması, ayrıca okul veli iş birliğinin artmasını amaçlıyoruz. Okul Evde Başlar kitabını velilerimizin 16 Şubata kadar okumalarını istiyoruz. Bu kitabın içeriğiyle ilgili düzenlenecek olan bilgi yarışmasında en çok soruyu doğru cevaplayan velimizi düzenleyeceğimiz kokteylde altınla ödüllendireceğiz. 140 velimizin katıldığı projeye desteklerinden dolayı Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’ya teşekkür ederim” dedi.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci de, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapıldığına dikkat çekerek, belediye olarak eğitime yönelik altyapı çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetlerle, eğitim içerikli projelere imkanlar doğrultusunda destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.