Vicdan Eraslan Farkı Bu proje ile ortaya çıktı

Vicdan Eraslan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yine önemli bir çalışmaya daha imza attı.

“Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” Projesi 81 il ile birlikte ilçemiz İskenderun’da da start aldı. Konuyla ilgili olarak Arçelik Bayii Özkaya Ltd. Şti. Genel Müdürü Vicdan Eraslan Özkaya, İskenderun Petek Cafe’de medya mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenledi ve projeyle ilgili olarak basın mensuplarıyla birlikte bir fikir jimnastiği yaptı. Proje elçisi Vicdan Ersalan Özkaya “81 il içinde ilçe olarak sadece İskenderun’un projeye dâhil edilmesi bizler için gurur verici bir hadisedir. Siz medya mensuplarının ve diğer yerel dinamiklerin katkılarıyla İskenderun’dan da bu anlamlı projeye hep birlikte katkı sunacağımıza inanıyorum” dedi.
İskenderun’da görev yapan gazetecilerin fikir ve öneri sunduğu toplantı sohbet ortamında geçti. Daha sonra tekrar söz alan Vicdan Eraslan Özkaya, yakın geçmişte yapılan çalışmaları özetleyerek “81 ili temsil eden ve projenin gönüllü elçileri olan Koç Topluluğu bayileri ile bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda projenin yeni dönemine ilişkin yol haritası aktarıldı. Geniş katılımlı toplantımızda Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Caroline “Geniş bir alanda yürüttüğümüz kadın, çocuk ve erkeklere yönelik tüm çalışmalarımızı toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine inşa ediyoruz. Genç kız ve kadınların eğitimine eklenen her 1 yıl, çocuk ölümlerini %9,5 azaltıyor. Bu da burada olmamızı haklı kılmak için yeterli bir sebep. Bu nedenle Ülkem İçin projesinde toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı altında yer almak Vakfımız için de çok anlamlı. Bu proje ile ülkemizdeki cinsiyet eşitsizliğinin etkilerine dair yaratacağımız farkındalık ve duyarlılık, toplumsal gelişimimiz için itici bir güç olacaktır. Katılım ve desteğinizin, projenin amaçlarına ulaşması için çok önemli olduğuna inanıyor ve bu nedenle sizleri bu sürecin öncüleri olmaya davet ediyorum” şeklinde konuşarak biz gönül ve proje elçilerini kapsamlı bir biçimde bilgilendirdi.
Düşünmek ve gayret sarf etmek gerekiyor
Özkaya Ltd. Şti. Genel Müdürü Vicdan Eraslan Özkaya sözlerinin devamında ise bir kapsamlı toplantının bir diğer konuşmacısının Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl olduğunu ve Kızıl’ın görüşlerini “Pek çok alanda kadın-erkek ilişkileri kalıplaşmış bazı yargılardan besleniyor. Bu nedenle, hem bireylerin hem de ülkemizin kaybettiklerini sorgulamamız gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Sadece sorgulamıyor yerine yenisini inşa ediyor; kavramların, alışkanlıkların, sistemlerin, kuralların ve kültürümüzün gelişmesine destek veriyoruz. Daha iyiye gitmek için düşünmek ve gayret sarf edebilmek gerekiyor ki bu da insanı insan yapan en önemli değer. İşte bugün, her birimizin, özellikle de sizler, bizler gibi söz sahibi olanların soruna değil çözüme katkı sağlayabileceği bir konumuz var. Toplumsal cinsiyet eşitliği olarak belirlediğimiz bu yeni konu sizlerin katkısıyla gündeme gelecek” şeklinde ifade ettiğini belirtti.
Vicdan Özkaya Eraslan son olarak projede belirlenen hedeflerin “Bayilere, çalışanlara ve yöneticilere yönelik seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, bu alanda duyarlı işyeri ortamını desteklemek için ilk adımı atmak; Koç Topluluğu genelinde kadın çalışanların seviyesini ve oranını yükseltmeye yönelik uygulamalar hayata geçirmek; yaratıcı uygulamalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile projenin etkisini artırmak; bayiler aracılığıyla yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yerleştirecek şekilde paydaşların (gençler, kamu çalışanları, işverenler) kapasitelerini geliştirmek” olduğunu anlattı.

VİCDAN HANIM PROJESİNİ ANLATTI (1) VİCDAN HANIM PROJESİNİ ANLATTI (4)