Eski Antakya Sokakları Oryantiringçilerin Pusulalarıyla Yeniden Keşvedildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun düzenlediği Şampiyonanın 2. Kademe yarışları 27 Aralık Pazar Günü, dünyaya nam salmış eski Antakya Sokakları’nda gerçekleştirildi.
Farklı arazi koşullarında belirlenen hedefleri harita ve pusula yordamıyla en kısa sürede bulmaya dayalı bir spor dalı olan ve son zamanlarda trend haline gelen oryantiringin Hatay ayağına çeşitli yaş gruplarına mensup, 77 kulüpten 1100 sporcu katılım gösterdi.
SPORCULAR YAPILAN MÜSABAKALARIN ARDINDAN ÖDÜLLERİNİ ALDI
Orta mesafe yarışlarının 26 Aralık Cumartesi günü Hassa İlçemizin zorlu arazi koşullarında gerçekleştirildiği şampiyonanın sürat yarışlarında sporcular, Antakya’nın tarih kokan sokaklarında pusulalarıyla hedef aradı.
Gerçekleşen şampiyonada, 2. kademe sürat yarışlarında kadınlar 16 yaş kategorisinde birinciliği Balıkesir Gençlik Ve Spor Takımı’ndan Özge Bozçağ, ikinciliği Balıkesir Gençlik Ve Spor Kulübü’nden Melisa Altıncı, üçüncülüğü ise Oklubalı Spor Kulübü’nden Gülce Çelik göğüsledi.
Erkekler 16 yaş kategorisinde yarışan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Spor Kulübü sporcuları şampiyonada ilk üç sıralamayı elinde tutarak büyük bir başarı elde etti. TSK Spor Kulübü sporcularından, birinciliği Muhammet Sinan Öztürk, ikinciliği Fatih Şölen ve üçüncülüğü ise Kadir Can Çakan göğüsledi.
ÖDÜL TÖRENİ ÖNCESİNDE HBB MEHTER TAKIMI’NIN GÖSTERİSİ GÖZ DOLDURDU
Şampiyona bitiminin ardından gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gelen misafirlere Atatürk Parkı’nda etkileyici bir gösteri düzenlendi.
BAŞKAN SAVAŞ: HATAY BİR ORGANİAZSYONA DAHA BAŞARIYLA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Antakya Atatürk Parkı’nda düzenlenen ödül törenine katılan Başkan Savaş, Hatay’a Türkiye çapında bir şampiyonayı daha getirerek, bir organizasyondan daha alnının akıyla ayrılmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, “Sporu ve sporcuyu elimizden geldikçe hatta daha da fazla destekliyoruz. Ben bu yarışlara Hatay’ın ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duydum. İnşallah önümüzdeki yıllarda sporcularımızı yeniden misafir ederiz” ifadelerini kullandı.
ORYANTİRİNG FEDERASYON BAŞKANI ÇOLAKOĞLU’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Tekin Çolakoğlu da yaptığı konuşmada, “Hatay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyomıza kucak açan ve Oryantiringin gelişimi hususunda sağladığı katkılardan dolayı Başkan Savaş’a Teşekkür Belgesi takdim etti.
ORYANTİRİNG SPORCULARI, HATAY’A DAİR OLUMLU DÜŞÜNCELERİNİ BELİRTTİ
Ödülünü Başkan Savaş’ın elinden alan, Balıkesir Gençlik Ve Spor Kulübü’nün yarışmada birincilik elde eden başarılı sporcusu Özge Bozçağ, Başkan Savaş’a sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür ederek, “Hatay’a ilk defa geldim. İki gündür buradayız. Çok keyifli iki gün geçirdik. Organizasyondan, bize sunulan imkanlardan ve parkurlardan çok memnun kaldık. Her şey çok güzeldi” şeklinde konuştu.
İlimize gelen Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkililerine Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’a özgü hediyeler sunularak, şampiyonanın şehrimizin tanıtımına katkı sağlaması temennisinde bulunuldu.

Oryantiring  (5) Oryantiring  (6) Oryantiring  (7) Oryantiring  (1) Oryantiring  (2) Oryantiring  (3) Oryantiring  (4)